analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Yüz maskeleri için faydalı besinler

Kusursuz bir cilt için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz malzeme varken, neden pahalı güzellik malzemelerine o kadar para harcansın? Yüz maskesi hazırlamak için kullanabileceğiniz en iyi besinler kendi mutfağınızda. Cilt bakımı blogumuzda bu besinlere yer veriyoruz.

Muz

Muz inanılmaz faydalı bir meyvedir. Adet döneminde yenen muz sancılara iyi gelir. İçerdiği A ve E vitaminleri açısından yüz maskelerinin içeriğinde daha çok kullanılıyor. Aldığınız tam olgunlaşmış muzu iyice ezin ve 10-20 dakika yüzünüzde bekletin. Ilık suyla yıkayın. Yumuşak bir cilde sahip olacaksınız.

Avokado

A vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olan avokado yüz maskelerinin içeriğinde daha çok kullanılıyor. Olgun avokadonun yarısını bir çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve yüzünüze sürün. 15 dakika sonra durulayın. Esnek ve yumuşak bir cildiniz olacaktır.



Bal

Bal da çok yararlı gıdalardan biridir. Sivilcelerin tedavisinde, kuru ciltlere karşı, yara iyileştirmede yardımcı olur. Sadece nemlendirici ve anti bakteriyel olarak da kullanabilirsiniz. Yıkanırken banyo suyuna biraz bal katıp küvet  keyfi yapabilirsiniz.

Yulaf Ezmesi

Kuru ve sorunlu bir cildiniz varsa, yulaf ezmesini günlük cilt bakımı malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Rahatlayıcı ve besleyici etkisi vardır, ayrıca iltihaplara iyi geliyor. Yulaf ezmesinin içine su ve süt ekleyin. Yüzünüze sürüp 10 dakika sonra yıkayın.

Çilek

Çileğin dişlerinizi beyazlatma, cildinizi beslemek, sivilceleri tedavi etme, kepeği önleme, pigmentleri tedavi etme özelliği var. Çileği ezip yüzünüze sürün. Böylece, cildiniz daha parlak ve yumuşak olacaktır.

Yoğurt

Gözeneklerinizi sıkılaştıracak bir yol arıyorsanız yoğurdu tercih edin. Yoğurt gözenekleri sıkılaştırır, cildi temizler, nemlendirir, sivilceyi tedavi eder ve cilt lekelerini yok eder. Yüzünüze sürüp 10-15 dakika sonra yıkayınız. İçeriğinde bulunan çinko ve laktik asitleri sayesinde yüzünüz için çok faydalı olacaktır.

Ve tabii ki zeytinyağı

Konu yüz maskelerinden açılmışken zeytinyağı ilk sırada olmalıdır. Makyaj temizleyici, nemlendirici, saç kremi, cilt yenileyici ve güneş yanığını tedavi edici muhteşem bir besindir. Yüzünüze sürün ya da ezilmiş avokado ile karıştırıp maske olarak kullanın. 20 dakika sonra yıkayıp cildinizi arındırın.

0 yorum:

Yorum Gönder