analytik

30 Eylül 2014 Salı

Cilt tipine göre yaşlanma süresi

Tüm kadınların hiç bitmeyen isteği güzel görünmektir. Kadınlar şüphesiz bundan çok büyük zevk alırlar. Bir kadın güzel görünüyorsa morali iyi olur. Bu durum da sinir sistemine ve genel olarak vücuda sağlık açısından iyi gelir. Mükemmel bir görüntü ayrıca özgüven duygusu ortaya çıkarır bu da insanlarla birebir iletişimde çok önemlidir. Çok ilginç bazı araştırmaların sonuçlarına  göre bir kadın her yaş döneminde güzel görünebilir, kendine güzel bir bakım yapmak koşuluyla.

Cilt bakımı nasıl yapılmalıdır?

Cilde karmaşık bakım uygulamak gereklidir. Çünkü deri daima çevre ve sıcaklık değişimlerinden yakından etkilenir. Yaz aylarında cilt sıcak rüzgar ve toz, güneş ışını, kışın ise donma, soğuk rüzgar  ve yağmurun olumsuz etkisine karşı mücadele etmek durumunda kalır.

Cilt tipine göre yaşlanma süresi

Yağlı ciltte genellikle iri gözenekler, burun çevresi ve çene bölümlerinde ise siyah noktalar oluşur. Bu yağ bezlerinin kanallarının tıkanması sonucunda ortaya çıkar. Toz ve kir yağlı bir kolay nüfuz eder, bununla birlikte, bu cilt tipi çok uzun süre kendi pürüzsüzlüğünü ve esnekliğini korur. Diğer cilt tiplerinden farklı olarak yağlı cilt geç kırışıklığa maruz kalır. Fakat yağlı ciltleri kurutmak için aşırı makyaj yapmak ve yüzü alkollü losyonlarla silmek yüzün derisinin zararınadır.

Normal cilt tipine pratikte çok nadiren rastlıyoruz. Bu cilde bakım yapmak gerekmez, sadece korumayı sağlamak gerekir. Normal bir cilt pürüzsüz, taze ve esnek olur, üzerinde iri gözenekler ve parlak lekeler oluşmaz, kabuklanma yapmaz. Ama yaş ilerledikçe normal cilt de kurumaya başlar ve ilgiye ihtiyaç duyar.

Karma cilt tipinde çeşitli cilt tiplerinin karışımı ortaya çıkar. Bu tür cilde sahip kadınlarda alın, burun ve çene kısımları yağlı ve parlaktır, bunun aksine yanaklar ise kuru ve gergindir. Günümüzde en çok rastlanan cilt tipidir.

Kuru cilt ise genellikle, ince ve solgundur. Bu tip cilt kabuk verir ve çabuk kırışıyor. Böyle bir cilt genç yaşta çok güzel olur. Zarif, pürüzsüz, küçük gözeneklidir. Ama yaş ilerleyince çok çabuk kırışıklıklar oluşmaya başlar. Kuru cilde bakım yapmak için çeşitli bitkilerin bazında hazırlanan krem ve diğer ürünler kullanmak önerilir.

Yaşlı cilt yaş geçtikçe matlaşır, tazeliğini kaybeder. Göz çevresinde ince, alın, şakak, boyun ve burun dudak bölgelerinde ise derin kırışıklıklar ortaya çıkar. Bu tip cilt sahiplerinin mutlaka cilt tiplerine uygun br krem tercih etmeleri gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder