analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

20'li Yaşlarda Cilt Bakımı

Henüz yüzünüzde gizlemeniz gereken kırışıklıkların olmadığı en avantajlı çağdasınız ve bunu en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Unutmayın ki, gençken cildinize ne kadar iyi bakarsanız, ilerleyen yaşlarda o kadar rahat edersiniz. Gençken tek yapmanız gereken, cildinizi temiz tutmaya özen göstermek ve güneşin zararlı ışınlarına fazla maruz kalmamaya dikkat etmektir. Bunun dışında sağlıklı beslenerek ve düzenli bir yaşam sürerek de, cildinizi yıpranmalardan koruyabilirsiniz.


20'li Yaşlarda Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

20'li yaşlarda ciltte en sık görülebilecek sorun, siyah nokta ve sivilceler olabilir. Bunları da beslenmenize dikkat ederek, cildinizi temiz tutarak ve cilt tipinize uygun doğal bakım uygulayarak önleyebilirsiniz. Cildinizdeki siyah nokta ve sivilceleri kapatmak için, kozmetik ürünleri tercih etmeyin. Makyaj, birkaç saatliğine belki bu problemleri saklamaya yardımcı olabilir fakat sonrasında cildinizin gözeneklerini tıkayarak, bu sorunların daha çok artmasına neden olur.

20'li yaşlarda cilt bakımı için cildinize doğal yollarla peeling uygulayarak, tertemiz bir cilde sahip olabilir ve bu şekilde cildinizin güzelliğini koruyabilirsiniz. Yalnız peeling yaparken cildinizi tahriş etmemeye özen gösterin. Bir de hiçbir şekilde, yüzünüzdeki siyah nokta ve sivilceleri sıkmayın, aksi taktirde yüzünüzde iz kalmasına neden olabilirsiniz. 20'li yaşlarda yapacağınız cilt bakımı sayesinde, ileride daha genç görünen bir cilde sahip olabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder