analytik

30 Eylül 2014 Salı

Kusursuz ve parlak bir cilt için peeling maskeleri

Kusursuz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için ilk olarak cildi ölü hücrelerden arındırmak gerekir. Mutfaktaki yiyeceklerle kolay hazırlanan peeling tariflerine yer veriyoruz:

Şeker mükemmel soyucudur. Şeker cildi derinlemesine temizler. Bir kaşık şekeri iki yemek kaşığı gliserin veya cilt tipine uygun doğal bitki yağı ile karıştırıp yüzünüze sürün. Karışımı avucunuzun içine alarak yüzünüze dairesel hareketlerle masaj şeklinde sürün. 5 dakika sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

Çiğ yulaf cilt için mükemmel besindir. Yüzü temizleyerek tazelik ve renk verir. 3 çay kaşığı taze yulafı 1 çay kaşığı bal ile karıştırın. Sonra içine 1 tatlı kaşığından az elma sirkesi ekleyin. Bu peeling cildi beyazlatıp yenileyici özelliğe sahiptir.

Zeytinyağı ile deniz tuzunu karıştırın. Haftada bir kez masaj şeklinde vücudun her tarafına masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Kokusu sizi rahatsız ediyorsa, içine biraz kayısı yağı ekleyebilirsiniz.


Yeşil çay sadece içildiğinde faydalı değildir. Aynı zamanda cilt için de harikalar yaratıyor. Ciltteki sivilceleri kurutup, oluşmasını engeller. Taze yeşil çayı demleyip çay tanelerini yüzünüze masaj biçiminde uygulayın ve 15 dakika bekleyin.

Yoğurt ve ceviz maskesi cildin en iyi dostudur. Yarım bardak ufalanmış cevizi 1 çay bardağı yoğurtla karıştırın. Bu maske ciltte 15 dakika kalmalıdır. Daha sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın.

Ananas maskesi için küçük parçalara dilimlenmiş bir adet ananas, 1 yemek kaşığı ananas suyu, 1 yemek kaşığı bal ve eşit oranda yulaf ezmesi gerekir. Ananası bir kasede ezdikten sonra ananas suyunu, bal ve yulaf ezmesini karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra, yüzünüzü ıslatın ve bu karışımı dairesel hareketlerle cildinize sürün. 5 dakikalık peeling yeterlidir, yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

Kil maskesi: Kil, mısır unu ve arzu ettiğiniz kremi karıştırın. Karışımı sürüp birkaç dakika bekleyin, daha sonra ovarak çıkarın ve cildi ılık su ile durulayın.

0 yorum:

Yorum Gönder