analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Salatalık ile cilt güzelliği

Ülkemizde en çok tüketilen sebzelerden biri salatalık olmaktadır. Peki sık sık yediğiniz salatalığın faydaları hakkında bilginiz var mı? Salatalığın hem sağlığa, hem de güzelliğe birçok faydaları vardır. Öncelikle salatalık vücudun tüm yorgunluğunu azaltır. Romatizma ve eklem ağrılarına faydalıdır. Susuzluğu giderir. İnsülin ihtiyacını giderir. Ter bezlerinin normal faaliyetini düzenler. Salatalığın yapısının temelini su oluşturduğundan dolayı cilde güzellik verir. Bu ucuz, erişilebilir sebze sağlığa iyi gelir ve dış görünüme de faydalıdır.

Salatalık vücuda sıvı sağlar. Eğer gün içinde yeterince sıvı alamıyorsanız salatalık yiyin. Bu faydalı sebze yüzde 90 oranında sıvıdan oluştuğundan dolayı organizmadaki sıvı kaybını telafi ediyor.

Salatalığın içeriği cilt için gereken minerallerden oluşur. Salatalık potasyum, magnezyum ve silisyum açısından zengindir.  Güzellik salonları bu sebzeyle olan işlemleri sık sık öneriyorlar. Salatalıkta neredeyse tüm gerekli vitaminler var. Esasen bağışıklığı güçlendiren, enerjiyi yükselten ve cildi parlatan A ve B vitaminleri içerir.


Salatalık metabolizmayı hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur.

Salatalık yorgun gözleri canlandırır. Göz kapağının üzerine soğutulmuş salatalık dilimini koyarak gerçekten gözlerin altında olan torbacıklardan kurtulacaksınız ve gözlerinizin parlaklığını geri alacaksınız.

Salatalık saçları ve tırnakları korur. Silisyum tırnakları güçlendirir ve saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

Salatalık güneş yanıkları ile mücadele etmeye yardımcı olur. Cildin kızarmış alanına salatalık dilimini koyun, kısa bir süre içinde tahrişi geçecektir.

Salatalığın içerdiği sıvı fazla ve zehirli maddeleri vücuttan çıkarıyor. Doktorlara göre, beslenme sırasında salatalık böbreklerde bulunan taşları eritmeye yardımcı olur.

Salatalık nefesi tazeler. Salatalığın suyu diş etinin iltihabı sırasında da kullanılır. Salatalık dilimini 30 saniye içinde damağınıza sıkın, bu ağızda hoş olmayan kokuya neden olan bakterileri öldürür.

Salatalığın içeriğinde bulunan maddeler meme ve yumurtalıklarda oluşan tümörleri, ayrıca kanserin bazı türlerinin gelişimini geciktirir. Bu hastalıkların tedavisinde ise bu sebzenin rolü vazgeçilmezdir.

Salatalık şekerle savaşmakta yardımcı olur, kolesterol seviyesini ve kan basıncını düşürür. Ayrıca bilim adamları salatalığın içinde kolesterol seviyesini düşüren maddeyi sterini keşfettiler. Salatalık selüloz, magnezyum sayesinde hem yüksek, hem de düşük basınçta yardımcı olur.

Salatalık eklemleri güçlendirir. Silisyum birleştirici dokuları güçlendirir ve eklemlerin iyileşmesini sağlar.

Sabahları baş ağrısının önüne geçmek için, gece yatmadan önce birkaç salatalık dilimi yiyin.

0 yorum:

Yorum Gönder