analytik

30 Eylül 2014 Salı

Güzel bir cilt için beslenme

Bayanlar derilerinin güzel, pürüzsüz ve yumuşak olması için neler neler yapmıyorlar. Çok pahalı krem, maske ve diğer bakım ürünlerini kullanarak amaçlarına ulaşmaya çalışırlar. Fakat bazen bu çabaları sonucunda istedikleri etkiyi alamıyorlar. Peki ama neden? Cildin kozmetik bakımla birlikte beslenme desteği almasının da gerekli olduğu unutulduğundan bu sonuçlarla karşılaşılması kaçınılmaz hal alır.

Eğer cildinizin güzel olmasını istiyorsanız, menünüze doğal besinleri dahil edin. Sebze ve meyveleri çiğ şekilde yiyin. Çiğ halde tüketilmesi mümkün olan sebzeleri kızartıp kaynatmadan tüketin. Eğer beslenmenizi cildi güzelleştiren ürünlerle zenginleştirmek istiyorsanız, sebze ve meyvelerle ilgili bu yazıyı dikkatle оkuyun.

Cilde iyi gelen besinler

Havuç bakım yapıcı ve tedavi edici özelliğe sahip bir besindir. Havuç karaciğerin çalışmasını iyileştirir ve ayrıca mesane, mide ve bağırsağın çalışmasına olumlu etki eder. Eğer hep havuç suyu içerseniz, cildinizin rengi parlak olacaktır.


Süt cildin güzelliğini koruyucu etkiye sahiptir. Sütte çok sayıda besleyici madde vardır. Derisinin güzel olmasını isteyen her kadın günlük beslenmesine bir su bardağı sütü dahil etmelidir. Sütle yüz derisini silmek ve yıkanmak eski dönemlerden beri yararlı bir araç olarak kabul edilir.

Limon çok sayıda vitamin açısından zengindir. Bir kaç damla limonun suyu vücudun vitamine olan ihtiyacının büyük bölümünü karşılar. Limonun suyunu sıktıktan sonra bazı amaçlar için kullanmak mümkündür. Örneğin, sıkılmış  limonu ellerinize, dirseklerinize ve dizlerinize sürebilirsiniz. Limon cildin rengini iyileştirmesinin yanı sıra lekelerden temizlenmesine de yardım eder.

Çoğu bayan dirsek kararmasından şikayetçi olur. Eğer limon dilimi ile düzenli olarak dirseğinizi silerseniz, bu sorundan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Limon suyunu losyon yerine de kullanabilirsiniz. Bu tür bir losyon özellikle yağlı ciltli bayanlara tavsiye edilir.

Elma protein vitamin ve demir açısından zengindir. Eğer dişleriniz ve damağınızın sağlıklı olmasını istiyorsanız uyku öncesinde bir adet sert bir elma tüketin. Ağız boşluğunu dezenfekte eden elma, sindirimi iyileştirir. Lahana turşusunun ise metabolizma hızlandırılmasında görevi sınırsızdır.

Diğer süt ürünü olan peynir ise metabolizma ve hazmı iyileştirir. Aynı zamanda lordan çok güzel maskeler yapmak mümkündür. Lor peynirin içine yumurta akı veya sarısı ekleyip (cildi yağlı olanlara akı diğer cilt tipleri için ise sarısı önerilir), üzerine limon suyu veya zeytinyağı damlatıp cilde yumuşatıcı etki edebilecek cilt bakım maskeleri yapmak mümkündür.

0 yorum:

Yorum Gönder