analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Cilt Maskeleri

Yüz derisindeki birçok sorunları gidermek için cilt maskelerinin kullanımı önerilir. Cilt için kozmetik maske seçerken cildinizin neye daha çok ihtiyacı olduğunu belirlemek gerekir. Kullanım amacına göre, yüz maskelerinin aşağıdaki çeşitleri vardır: temizleyici, soyucu, beyazlatıcı, nemlendirici, besleyici ve gençleştirici maskeler.

Soyucu maskeleri çok sık kullanmak önerilmez. Bu durum cildin tahrişine neden olabilir. Ancak yağlı ciltler için faydalı olarak kabul edilir. Cilt aşırı kuru ve hassassa bu tür maskelerin kullanılması tavsiye edilmez. Kan damarları genişlemesine eğilimli olan kadınlara da bu tür maske kullanmak tavsiye edilmiyor.

Nemlendirici cilt maskeleri kuru cilt için çok gerekli olarak kabul edilir. Besleyici maskeye tüm cilt tiplerinin ihtiyacı var.

Kozmetik şirketleri tarafından üretilen gençleştirici maskeler yalnızca 30 yaş üstü bayanlar tarafından kullanılmalıdır. Bu tür maskeler cilt hücrelerinin yenilenmesini aktifleştirir, cildin yaşlanma sürecini geciktirir, deride olan metabolizmayı onarır. Böyle maskelerin içine vitaminler, mineraller, antioksidanlar, tedavi edici şifalı otların suları, bazı durumlarda hormonlar, plasentar kolajen maddeler konur.


Kozmetik üreten şirketler, çok çeşitli olmakla birlikte her cilt tipinde kullanılabilen maskeler öneriyorlar. Ev ortamında da yeterince etkili maskeler hazırlamak mümkündür. Nemlendirici ve besleyici maskeler haftada 2-3 kez kullanılabilir. Maskeler haftada 2-3 kereden az kullanıldığında istenen etkiyi almak mümkün olmuyor. Maskeler daha sık kullanıldığında ise bu cildin tahrişine ve zayıflamasına neden olabilir. Kozmetik ürünler gibi maskeleri de cilt tipine uygun seçmek gerekir.

Cildinizde sivilce ve akneler varsa, maskeleri kullanmayın, öncelikle onları tedavi edin. Yüz derisinde tüylerin hızlı şekilde gelişmesi ve yüzeyinde hayli genişlemiş damarlar görünüyorsa, maskelerin sürülmesi yan etki gösterebilir.

İstenilen maskeyi yüze sürmeden önce cildi dikkatli şekilde temizlemek önerilir. Buhar banyosu, duş ve peelingle temizlenmeden sonra cilde sürülmüş maskeler çok iyi bir etki verir. Ilık ve azıcık nemli cilt kendisine gereken tüm maddeleri maskenin içeriğine alabiliyor.

Bir maskeyi cilde masaj hatlarında uygulamak gerekir. Küçük fırça, sünger, pamuk tampon veya el ile sürmek doğru olacaktır. Cilt maskesi sürmek için kullanılan her bir eşya mutlaka çok temiz olmalıdır.

Eğer cildiniz hassassa ve herhangi bir maskeyi ilk kez sürecekseniz, cildinizin söz konusu maskeye olan hassasiyetini mutlaka önce test edin. Bunun için az miktarda maskeyi cildinizin küçük bir bölümüne sürün. Bir süre geçtikten sonra bu bölümde kızarıklık, kaşıntı olursa bu maskeyi kullanmayın.

Yüz bakımı için öngörülen maskeleri gözlerin ve dudakların çevrelerine, dudaklara, kalkan üstü bezin bölgesine sürmemek gerekir. Bazen maskeyi gözler, dudaklar ve burun için özel delikler açılmış bezle uyguluyorlar. Maske sürerken kapalı göz kapaklarının üzerine ince şekilde dilimlenmiş bir salatalık, bitki çayı, yeşil veya siyah çayla ıslatılmış pamuk tamponlar koymak mümkündür.

Maskelerin etki süresi 20-30 dakika devam ediyor. Maske yüz derisinde bundan fazla sürede bekletildiğinde derinin şişmesine, tahrişine, gerilmesine ve diğer hasara neden olabilir. Yüzün derisine maske sürüp rahatça yatın. Maskeli yüzün derisi hareketsiz olmalıdır.

Maskeyi genellikle ılık su ile yıkadıktan sonra cildinizi losyonla ya da uygun bir tonik ile silip daha sonra cilt tipine uygun nemlendirici ya da besleyici krem uygulamak gerekir. Yüz maskesini akşam yatmadan önce sürmek daha faydalı olarak kabul edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder