analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Cilt beyazlatma maskeleri

Havalar soğudukça cilt bakımına daha çok önem vermeli ve çeşitli maskeler sürmeliyiz. Cilt bakımı blogumuzda sonbahar sezonu için greyfurtla hazırlanan cilt beyazlatma maskesinin tarife yer veriyoruz:

Maya maskesi: 1 çorba kaşığı mayayı 3 çorba kaşığı greyfurt suyunda iyice çözün. Bunu kapla birlikte içinde su kaynayan tencerenin kapağının üstüne birkaç dakikalığına koyun. Maskeyi yüzünüze sürün, 15 dakika sonra az demlenmiş yeşil çaya pamuğu daldırıp maskeyi silin ve yüzünüzü ılık su ile durulayın.

Cilt için diğer bir beyazlatıcı maske: 

Bir tülbenti greyfurt suyuna iyice daldırın, 15 dakikalığına cildinize koyun. Sonra oda sıcaklığında ısıtılmış su ile yıkanın. Ayrıca, greyfurt dilimini yüzünüze sürebilir ya da sadece pamuğu greyfurt suyuna batırıp sabah ve akşam yüzünüzü silebilirsiniz. Bu maske da cilt beyazlatma etkisine sahiptir.

Cilt beyazlatma maskeleri

Eğer yüzünüzde kırışıklıklar meydana gelmişse bu maske size yardımcı olabilir:

2 çorba kaşığı greyfurt suyunu 1 çorba kaşığı bitkisel yağ ve biraz pirinç unu ile iyice karıştırın, cildinize sürün, 15 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

Kırışıklıklara karşı bir başka maske: 

1 çorba kaşığı greyfurt suyunu 1 çay kaşığı havuç suyu, aynı miktarda ekşi krema ve 1 çorba kaşığı pirinç unu ile karıştırın, yüzünüze sürün, 20 dakika sonra pamuğu greyfurt suyuna batırıp maskeyi silin, yüzünüz kuruduktan sonra sıcak su ile yıkayın.

Kuru cilt için maske: 

1 çorba kaşığı greyfurt suyunu 1 çay kaşığı balla karıştırın, üzerine 1 yumurta sarısı ekleyin, yüzünüze sürün, 10-15 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

Kuru cilt için daha bir maske: 

1 çorba kaşığı greyfurt suyunu 1 çay kaşığı istediğiniz bitki yağı ve eşit ölçüde ekşi krema ile karıştırın, üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve biraz siyah ekmek ekleyin mikserle karıştırın, yüzünüze sürün, 15 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

Yağlı cilt için maske: 

Greyfurt suyunu yulaf veya buğday unu ile karıştırın, yüzünüze sürün, 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

Yağlı cilt için bir başka maske: 

Greyfurtun kabuğunu soyup içini ezin, 2 çorba kaşığı ekşi sütle karıştırın. Karışımı 1 saatliğine soğuk yerde saklayın. Sonra yüzünüze sürün, 25 dakika bıraktıktan sonra ılık su ile yıkayın.

Kuru ve normal cilt için maske: 

1 çorba kaşığı ezilmiş greyfurt üzerine 1 çorba kaşığı ekşi krema ve 1 yumurta sarısı ilave edip iyice karıştırın, yüzünüze sürün, 15-20 dakika beklettikten sonra oda sıcaklığında ısıtılmış su ile yıkayın.

Eğer greyfurt suyu üzerine bir kaç damla kafur yağı eklerseniz, yararlı losyon hazırlamış olursunuz. Bu losyonla yağlı cildi sabah ve akşam silebilirsiniz.

Ferahlatıcı maske: 

Greyfurtu dilimleyin ve buzdolabının buzluğunda beklemeye bırakın. Buz tutumuş dilimlerle yüzünüze 5 dakika masaj yapın, sonra ılık su ile durulayın.

Eğer cildinizdeki gözenekleri kapatmak istiyorsanız, greyfurt suyu ilave edilmiş maden suyu ile yüzünüzü yıkamanız önerilir. Cilt sıkılaştırıcı maske tarifleri ile ilgili bilgilere sonraki yazılarımızda yer vereceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder