analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Kuru ciltler için doğal maskeler

Kuru ciltleri besleyip nemlendirmek için ev koşullarında hazırlayabileceğiniz doğal kuru cilt maskelerinde bu yazımızda yer veriyoruz.

Besleyici kuru cilt maskeleri 

- 2 çorba kaşığı bitkisel yağ , 2 yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı balı  iyice karıştırın. Bu maskeyi önce azıcık ısıtın ve sonra her beş dakikada bir olmak üzere birkaç kez yüzünüze sürün. Sonrasında ıhlamur çayı veya ılık suda ıslatılmış pamukla silin.
-  1 çorba kaşığı yağlı kaymağı 1 çorba kaşığı tam yağlı peynirle karıştırdıktan sonra cildinize sürün ve 20 dakika kadar bekletin.
- Zeytin, yabani iğde, badem veya kayısı yağını azıcık ısıtın. Üzerinde gözler için delikler açılmış tülbenti yağın içerisinde iyice ıslattıktan sonra 10 dakika süreyle yüzünüze koyun. Bu maskeye sonra cilde krem sürmeyin.
- Kayısının yumuşak etli kısmını katı bir karışım elde edilinceye kadar yağlı ve ekşi krema ile karıştırıp cildinize sürün ve 15 dakika kadar bekleyin.
- Pişmiş patatesi süt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürüp 15-20 dakika bekletin.
- Küçük bir dilim kabağı kesin, içindeki çekirdekleri çıkarın ve kabuğunu da soyun. Sonra küp şeklinde doğrayarak 15 dakika içinde kısık ateşte pişirin. Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ve 2 çay kaşığı zeytinyağı ilave ederek iyice karıştırın ve yüzünüze sürün. 15-20 dakika geçtikten sonra yüzünüzü yıkayın.

Kuru ciltler için doğal maskeler

Nemlendirici kuru cilt maskeleri

Kuru ciltler daima neme ihtiyaç duyarlar. Burada yer vereceğimiz kuru ciltler için doğal maskeler ev koşullarında elinizin altında bulunan malzemelerden oluşuyor.

- 2 çorba kaşığı yulaf ununu katı karışım elde edinceye kadar sütte pişirin. Soğuduktan sonra 1 çay kaşığı bal ilave ederek karıştırın. Maskeyi yüzün derisine ılık şekilde sürün ve 20 dakika bekletin.
- Bir kaç adet ahududu, çilek ve 1 eriği iyice ezdikten sonra üzerine 1 çay kaşığı rendelenmiş lahana ve 1 çay kaşığı kaymak ekleyerek biraz karıştırdıktan sonra yüzünüze sürün. 15 dakika geçtikten sonra yüzünüzü yıkayın.
- 1 çay kaşığı mayayı rendelenmiş 2 çay kaşığı pancar ve lahana ve biraz bal ile birlikte karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürün ve 20 dakika bekletin.
- 2 çay kaşığı yağlı loru 1 çay kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı taze sıkılmış havuç suyu ile karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin.

Kaynak: Cilt bakımı http://www.cilt.net/

0 yorum:

Yorum Gönder