analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Lazerle cilt gençleştirme ve diğer modern yöntemler

Bu yazımızda lazerli cilt gençleştirme dahil olmak üzere tüm modern yöntemleri artıları ve yan etkileriyle birlikte ele alacağız. Günümüz kozmetik endüstrisi yüz ve cildi gençleştirme için çok sayıda kozmetik malzeme ve araç sunuyor. Eğer dış görünümünüzü iyileştirmeye karar verdiyseniz herşeyden önce mutlaka modern ve güvenilir, onay almış bir güzellik merkezine başvurun. Bu merkezde doktor sizi dikkatlice muayene ettikten sonra, kişisel olarak daha etkili ve sağlığınız için güvenli olan gençleştirme haritası çıkarırlar. Yüz ve vücut derisinin gençleştirilmesi için tedavi kursuna çeşitli işlemler dahil edilecektir. Fakat unutmayın her bir yöntemin yan etkisi olma olasılığı vardır.

Cildin yaşlanmasının temel nedenlerinden biri dokulardaki oksijen eksikliğidir. Ozon terapisi adı verilen yöntem dokulardaki oksijenin hacmini artıran işlemdir. Ozon terapisi hem gereken bölgelere deri altı lokal enjeksiyonlar şeklinde, hem de tüm vücuda etki etmesi için ozonlaştırılmış fizyolojik maddenin damarlara enjekte edilmesi sistemi şeklinde enjeksiyon yöntemi ile yapılır. Bunun sonucunda hücre seviyesinde metabolizma hızlanır, yeni hücreler üretilir, kolajen ve elastin hücrelerinin oluşumu hızlanır, kırışıklıklar giderilir, cilt gençleşir, ve pigment lekeleri yok olur.

Lazerle cilt gençleştirme


Foto gençleştirme gençleştirmenin etkili ve yaygın yöntemlerinden biridir. Bu tür işlemin sonucunda küçük kırışıklıklar, pigment lekeleri yok olur, cildin esnekliği artar, yüzün rengi güzelleşir.

Lazerin etkisi altında derinin yapısı iyileşir, deri daha esnek bir hal alır, küçük kırışıklıklar yok olur, pigment lekeleri matlaşır veya tamamen kaybolur, yüz hatları belirginleşir.

Lazerle gençleştirmenin yan etkileri

Lazerli gençleştirmenin yan etkilerine gelince; gebelik, ciltteki hasarlar ve ciltteki iltihaplı hastalıkların keskin hal alması gösterilmektedir.
Bilindiği gibi krem, maske ve bu gibi diğer kozmetikler deri yüzeyine dıştan uygulanmaları için tasarlanmıştır. Bu kozmetik araçlar cilt tarafından iyice emilmelidirler. Eğer bu araçları vitaminler, kolajen ve cildimize gereken diğer maddeleri mikro enjeksiyon yöntemi ile deriye enjekte edersek bu durumda şüphesiz etkileri çok daha güçlü olur. Mezoterapinin de anlamı işte bundan oluşmaktadır.

Bazı insanlarda deri içine enjekte edilmiş bu maddelere karşı alerjik reaksiyonlar olabilir. Bu nedenle gençleştirme işlemlerini geçmeden önce kişi tam bir tıbbi denetimden geçmelidir.

Mezoterapi yöntemi ile cilt gençleştirme

Mezoterapi yardımı ile sivilceleri, selüliti, yağlanma ve kırışıklıkları, saçların dökülmesini, yüz çevresinin sarkmasını ve benzeri problemleri tedavi etmek mümkündür.

Mezoterapinin yan etkileri: safra taşı hastalığı, kanın pıhtılaşmasının bozulması, hamilelik, ameliyattan sonraki iyileşme dönemi, onkoloji hastalıklar ve benzeri durumlarda ortaya çıkmaktadır.

Peeling yöntemi ile cilt gençleştirme

Peeling cildin ince üst katının özel bir cihaz ile cerrahi yöntemle alınmasıdır. Derinlemesine peeling yardımıyla sivilce, küçük kırışıklıklar, dövme ortadan kaldırabilir. İşlem büyük bir uzmanlık ve profesyonellik gerektirir. Derin peeling genel anestezi ve antibiyotik alımı ile gerçekleştirilir. İyileşme süreci 7-14 gün sürer. Ameliyattan sonra 3 ay içinde cildi mutlaka güneş ışınlarının etkisinden korumak gerekir aksi halde pigment lekeleri meydana gelebilir. Bu işlem derinin ağır iltihaplı hastalıkları, epilepsi, ağır somatik hastalıklar, keloid kesiklerin oluşmasına meyllilik olduğu durumlarda ve benzeri hallerde yapılamaz.

Kimyasal peeling:  bu işlemler sırasında cilde ince katla sürülen çeşitli asitlerin yardımı ile cildin üst tabakası alınır. Bu gençleştirme yöntemi daha hızlı sonuç  sağlar: derin olmayan kırışıklıklar ve sivilce ortadan kaldırılır. Kimyasal peelingin en önemli yan etkilerinden biri uygulama yapıldıktan sonra, bir hafta içinde ciltte kızarıklıkların oluşmasıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder