analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Yağlı cilt bakımı

Yağlı cilt genellikle sarımsı gri veya toprak rengindedir. Parlak ve yağlı görünüme sahip olan cildin üzerinde genişlemiş gözenekler, iltihap haline gelmiş akne ve sivilceler yer alır. Bu tür bir cilt mutlaka çok özenli ve dikkatli bakım gerektirir. Yağlı cilt bakımının yapılması, diğer cilt tiplerine olan bakım gibi, arınma, beslenme ve yumuşatma, nemlendirme ve koruma gibi bakım işlemlerinden oluşur.

Yağlı cilt bakımının başlıca koşulu iyi temizlenmesidir. Kuru ciltten çok farklı olarak yağlı cildin yağ bezleri çok miktarda yağı dışarı atar ve bu yağ da bakterilere iyice besleyici ortam ve uygun koşullar yaratır. Sonuçta yağlı cilt sık sık iltihaplanır ve üzerinde sivilceler oluşur. Yağlı cildi olan insanların çok sıcak su ile yüzlerini yıkamamaları gerekir. Çünkü bunun sonucunda yağ bezlerinin işlevi daha fazla artmış olur. Yüzü hafifçe ılık su ile yıkayın  ve yağlı ve problemli ciltler için yapılmış özel temizleyiciler kullanın. Bu tür ürünlerin içeriğinde meyve asitleri, mikrop öldürücü ilaveler, yağ salgısını düzenleyici maddeler vardır. Ciltte sivilcelerin ve aknenin oluşmasına meyillilik varsa, yüz yıkamada gözenekleri iyi temizleyen özel fırça kullanmak önerilir. Haftada 2 kez olmak koşuluyla yüzün yıkanması sonrasında uygun skrablar ve peelingler kullanmak gerekir.

Yağlı cilt bakımı

Sabah temizledikten sonra yağlı cilde, içeriğinde minimum miktarda yağ bileşenleri olan gündüz besleyici krem, akşam ise ince bir kat gece kremi sürmek önerilir. Genç yaşlarda olanlara akşam vakti cilde gece kreminin sürülmesi önerilmez.

Yağlı cilt bakımı yaparken cildin her gün, mutlaka ilave olarak nemlendirilmesi gerekli değildir. Ancak bazı durumlarda dış ortamın zararlı faktörlerinin etkisi altında yağlı ciltte de, özellikle boyun, dudaklar ve göz çevresi gibi alanlarda da kuruma süreci başlayabilir. Bu durumda üzerine ince bir kat nemlendirici krem sürülebilir.

Yağlı cildin düzenli şekilde güzellik ve bakım uzmanı tarafından temizlenmesine daha çok ihtiyaç vardır.

Cildi yağlı olan insanların beslenmesi meyve ve sebzeler ve proteinler açısından zengin olmalıdır. Bu insanlar daha çok su içmeli ve yağlı, tatlı, tuzlu ve işlenmiş ürünlerin tüketiminden kaçınmalıdırlar.

Yağlı cildin avantajı da vardır; yağın fazla olması cildi kurumaktan korur. Yağlı ciltte kırışıklıkların oluşması ve diğer yaşlanma belirtileri de diğer cilt tiplerine oranla daha geç gerçekleşir. Yaşlandıkça yağlı cilt de giderek kurumaya başlar.

Haftada 2-3 kez olmak üzere düzenli olarak yağlı cilt için önerilen maskeleri uygulamak gerekir. Blogumuzda bu maskelerin geniş bir listesini bulabilirsiniz.

Kaynak: Cilt Bakımı http://www.cilt.net/

0 yorum:

Yorum Gönder