analytik

30 Eylül 2014 Salı

Kışın kuru cilt bakımı

Havalar soğumaya başladı. Kışın pek çoğumuz kuru cilt sorunuyla karşı karşıya kalırız. Bu soğuk aylarda cildimizin nemi azalır ve dolayısıyla cildimiz kurur. Kuru cilde nemlendiricilerle bakım yapılabilir. Gliserin gibi çok sayıda organik nemlendiriciler vardır. Kışın cilt kuruluğuna karşı bunları kullanabiliriz. Derinin kuruluğu ciltte tahriş ve çatlaklara neden olabilir. Bundan dolayı deri kuruluğu en kısa zamanda tedavi edilmeli ve gereken bakım yapılmalıdır. Cilt bakımı blogumuzda bugünkü yazımızda kışın kuru cilt bakımı ile ilgili birtakım ipuçlarına yer veriyoruz.

Kuru cilt bakımı için ipuçları

1.Beslenmenize çok dikkat edin ve diyetinize taze meyveleri dahil edin.
2.Yüzünüze nemlendirici vazelin uygulayın.
3.Soğuk aylarda sıcak su banyoları kullanmanız önerilmez. Çünkü bu tür banyolar cildi kurutup daha kötü hale getirir.
4.Soğuk aylarda ayrıca dudak çatlaması çok sık karşılaştığımız bir durumdur. Bu sorunla baş edebilmek için yumuşatıcı vazelin uygulayın.
5.Dudaklarınızın bakımı için vazgeçilmez araç olan fırçayı kullanmayı ihmal etmeyin.
6.Kış aylarında deri kuruluğu büyük bir sorundur. Bu sorunla baş edebilmek için doğal nemlendiriciler kullanın.
7.Cildinizi soğuk havaya maruz bırakmamalısınız. Korunma amaçlı eldiven, atkı ve şapka kullanılmalıdır.
8.Kozmetik ürünlerinin yüksek oranda alkol içermesi iyi değildir. Kışın ayrıca güzellik ve saç şekillendirme ürünlerini çok kullanmayın.
9.Kimyasal nemlendiriciler tavsiye edilmiyor. Doğal nemlendirici olarak gliserin ve tereyağını gösterebiliriz.
10. A ve E vitamini açısından zengin olan besinleri tüketin.
11.Yeterince su için. Taze meyve suları, süt ve salep tüketin.

Kışın kuru cilt bakımı

Kışın cilt kuruluğuna karşı bakım önerileri

1.Olgun ve taze bir avokadoyu püre haline getirin ve bunu kuru cilt ve yüzünüze 15 dakikalığına uygulayın. Avokado E vitamini içerir ve cilt bakımına iyi gelir. Eğer cildiniz çok kuruysa bir yemek kaşığı bal ekleyin. Cilt kuruluğunun nedenleri arasında ilk sırada cildin nemsiz kalması gelir. Bal cildi nemli tutar.
2. Bir yemek kaşığı süt tozu ve 2 yemek kaşığı badem yağı iyice karıştırıp kuru cilt üzerine 15 dakika uygulayın. Süt tozu cildi nemlendirecek ve kuruluğu gidermenize yardımcı olacaktır.
3. Bir yemek kaşığı portakal kabuğu tozu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırıp bunu kuru cilt üzerine 15 dakika uygulayın. Daha sonra cildi soğuk su ile yıkayın.
4.  Bir yemek kaşığı gliserin, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı gül suyu karıştırıp yatmadan önce cildinize uygulayın. Gliserin doğal nemlendiricidir.

0 yorum:

Yorum Gönder