analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Limonlu Cilt Bakımı

Limon cildimizi canlandırır ve ferahlatır. 6 adet limonu kabuğu ile birlikte halka şeklinde doğrayın. Derince bir kaba soğuk su doldurup dilimlenmiş limonları içine atın. Limonların kabukları yumuşayana kadar, en az 2 saat bekletin. 2-3 saat bekledikten sonra limonları elinizle ezin, su ile dolu küvetin içine dökün. Hazırladığınız limon banyosunun içinde 20 dakika kadar yatın. Su ılık olmalıdır. Bu tür bir banyo kan dolaşımını hızlandıracak, limon güne dinamik ve enerjik başlamanıza yardımcı olacaktır.


Cilt için limonlu peeling

Limonun içindeki maddeler cilt için çok güzel peelingtir diyebiliriz. Dirsek, diz ve tabanınızda olan kalınlaşmış cildi şimdi size vereceğimiz maske reçetesi yok edecek ve yumuşatacaktır.

1 çorba kaşığı limon suyu ile 2 çorba kaşığı balı ısıtın, sonra azıcık soğumaya bırakın. Hazırladığınız harcı kuruyan ve çatlayan yerlere sürüp 20 dakika beklettikten sonra, elinizle ovarak su ile yıkayın. Sonra temizlediğiniz bölgeleri limon kabuğu ile ovun. Tüm bunları yaptıktan sonra cildinizin taze görünümü sizi bile şaşkına çevirecektir.



  Limonlu yüz maskesi

- Yağlı yoğurda bir çay kaşığı limon suyu ekleyin. Cildinizi temizleyin ve sonra bu maskeyi sürüp, 15 dakika bekleyin, sonra ılık su ile yıkayın.

- Bir adet avokadonun yarısını püre haline getirin, 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin, bir yumurtanın akını iyice çırptıktan sonra bu karışıma ilave edin. Cildiniz kuruysa bir çay kaşığı badem yağı da ilave edin. Bu limonlu maskeyi cilt ve boyun bölgenize uygulayın. 20 dakika bekletin ve sonra ılık su ile maskeyi yıkayın.


Limonlu cilt bakımı önerisi 

- 100 gram yulaf ezmesi, 1 limonun suyu, 1 adet yumurta beyazını karıştırın. Eğer cildiniz kuruysa yumurta akının yerine sarısını kullanın. Bu limonlu maskeyi cilt ve boynunuza sürüp 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder