analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Cildi yaşlandıran yanlışlar

Genç ve güzel görünmenin sırrı cilde doğru şekilde bakım yapmaktır. Güzel ve bakımlı yüz için cildi temiz tutmak şarttır. Ancak bazen yüzümüzü arındırırken yaptığımız hatalar ciltte sorunlara ve erken yaşlanmaya neden olabiliyor. Cilt bakımı blogu olarak cilt için zararlı olan alışkanlıkları inceledik.

Yüzü çok yıkamak 

Cildin kendi yağ dengesi var. Yüz sık sık yıkandığında bu yağ dengesi bozulur ve yüz derisinde çeşitli sorunlar oluşur. Bu nedenle günde iki defadan fazla yüzü yıkamanız önerilmez.

Peelinglerin aşırı kullanımı 

Ovucu skrab ve peeling ürünleri cildin üzerindeki ölü deriyi soyar. Aslında bu tür ürünlerin kullanımı yüzün temizlenmesine ve gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Ancak haftada iki defadan fazla bu işlemi yapmak yüze yarardan ziyade zarar verir.



İyice Durulamama 

Yüzü temizlemek için kullandığınız çeşitli jeller iyi yıkanı arındırılmadığında gözeneklere doluyor ve cildinize zarar verir. Bu nedenle yüzünüzü iyi duruladığınızdan emin olun. Alın, çene altı ve yanakların kenarı gibi suyun daha az temas ettiği bölgeleri tamamen temizlemeye dikkat edin.

Sıcak su kullanmayın

Kış aylarında bile yüzü sıcak su ile yıkamamalısınız. Bu yüz derisinin yağ dengesini bozar. Cildinizin kurumasını ve kabuklanmasını istemiyorsanız, yüzünüzü ılık su ile yıkamayı alışkanlık edinin.

Havlu cildin esnekliğini azaltır

Yüzünüzü yıkadıktan sonra havluyla sıkı şekilde kurulama yapıyorsanız cildinizde birçok sorunlar ortaya çıkar. Cildinizin esnekliğini kaybetmesini istemiyorsanız, yüzünüzü yumuşak peçeteyle kurulayın.

Nemlendirici sürmemek

Yüzü temizledikten sonra çoğu zaman nemlendirici sürmeyi unutuyoruz. Ancak cildin nemi daha çabuk hapis etmesi için yüzü yıkayıp kuruladıktan hemen sonra nemlendirici krem sürülmesi gerekir.

Kalitesiz cilt bakım ürünlerine para harcamak

Yüz bakımı için en önemlisi, kaliteli kozmetik araçları kullanmaktır. Bunlar çeşitli kremler, losyon ve tonikler olabilir. Bunların dışında makyajı çıkarmak için de kaliteli ürünler kullanmalısınız. Makyaj temizleyici araç hem yüzdeki kiri, makyajı, yağı temizlemeli, hem de cildin yağ dengesini korumalıdır. Bu nedenle cilt tipinize uygun olan kaliteli ürünler almanızı tavsiye ederiz.

0 yorum:

Yorum Gönder