analytik

30 Eylül 2014 Salı

Salatalık Maskesi

Değerli cilt bakımı blogu takipçileri, Önceki yazılarımızda sizlere salatalığın faydalarından bahsetmiş ve cilt bakımı için olmazsa olmaz doğal ürünler arasında ilk sıralarda yer aldığını söylemiştik. Bugünkü yazımızda ev koşullarında kolayca salatalık maskesini nasıl hazırlayacağınızı anlatmak istiyoruz. Salatalığın özelliklerinden yararlanmak için maske yapacak kadar vaktiniz yoksa her gün sadece salatalık ile yüzünüzü silebilirsiniz. Hem besleyici ve ferahlatıcı etkisinden yararlanmış olursunuz ayrıca cildinizde lekeler bulunuyorsa bu lekelerin renginin açılması için de salatalık bulunmaz bir sebzedir.

Yoğurtlu Kolay Salatalık Maskesi

Malzemeler:

  • 2 adet salatalık
  • 1 kaşık yoğurt
Yapılışı:
2 adet salatalık önce rendelenir. Daha sonra bir kaba alınır ve bir çorba kaşığı yoğurtla karıştırılır. Elde edilen bu karışım maske olarak yüze sürülür. 20 dakika kadar beklettikten sonra maskeyi çıkarıp ılık suyla yıkayın. Cildiniz hem güzel bir ferahlık kazanacak hem de yumuşacık olacak.

salatalık maskesi

Pirinç Unlu Salatalık Maskesi

Malzemeler
  • yarım salatalık
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Yapılışı

Öncelikle salatalığı mutfak robotundan geçirin. Daha sonra üzerine pirinç unu ve elma sirkesi ile edin. Karıştırıp maske kıvamına getirin. Daha sonra yüzünüze uygulayın. 30 dakika kadar cildinizde beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu maske ile cildiniz parlaklığına ve canlılığına kavuşacak. Salatalık maskesi haftada 2 kez uygulanır.

Bu yazımızda iki adet kolay salatalık maskesinin yapılışına yer verdik. Siz de bu maskeleri uygulayarak daha güzel bir cilde kısa sürede kavuşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder