analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Cilt bakım yağları

Şu anda mevsim değişikliği zamanıdır ve bayanları en çok ilgilendiren konu güneş ışınlarından sonra ciltte meydana gelen kuruluktur. Cildin yenilenmesi, kuruluk, yanığa benzer kızarıklıklar, genellikle sezon değişikliği zamanına denk gelmektedir. Bu sorunla mücadele etmek için dermatoloji uzmanlarından tavsiyeler alabilirsiniz. Sadece eğer işiniz dolayısıyla buna vakit bulamıyorsanız rahatça iş yerinizden ayrılmadan Cilt bakımı sitesinden ipuçları ve faydalı öneriler alabilirsiniz.

Cilt bakım yağlarının kısa bir listesine bu yazımızda yer veriyoruz.

Cilt bakım yağları

Cilt bakım yağları nelerdir? 

Birtakım doğal bitki yağları cilde çok iyi gelir. Bu yağlar vitamin açısından zengindirler. Cilde bakım yaparlar. Cilde iyi gelen yağları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
  • Badem, 
  • Kayısı, 
  • Üzüm çekirdeği, 
  • Jojoba, 
  • Argan
Kayısı çekirdeği ve bademin yağında A, B1, E, B2, B6 vitaminleri, Argan yağında sadece E vitamini var. Çok önemli ve faydalı kabul edilen bu yağlar, cilt üzerinde yaşlanma belirtilerine, nem dengesinin yeniden sağlanmasına, cildin yumuşak ve pürüzsüz olmasına etki eder. Ayrıca, hücre dokularının yenilenmesine de yardımcı olurlar.

Cildin derinlemesine temizlenmesinde cilt bakım yağları, deniz tuzları veya otlar ile hazırlanan buhar banyoları da etkilidir. Kuru cilt bu yöntemle ayda bir kez olmak üzere, yağlı cilt ise ayda iki kez olmak üzere temizlenebilir. Cildin buhara tutulması cildi çeşitli kirlenmelerden, sivilcelerden, ölmüş hücrelerden arındırır. Bu durumda kan damarlarının genişlemesi sonucu ciltte kan dolaşımının iyileşmesi, ter ve yağ bezlerinin aktivitesinin artması, ciltte değişim süreçlerinin iyileşmesi gerçekleşir. Sonuçta deri daha temiz, pürüzsüz ve sağlıklı bir hal alır.

0 yorum:

Yorum Gönder