analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Boyun ve dekolte bölgesi bakımı

Boyun ve dekolte bölgesinin derisi vücut derisinin diğer alanlarına göre daha ince ve hassastır. Bu bölgelerin derisinde yağ bezleri daha az bulunur. İşte bu yüzden bu bölgelerin derisi vücudun diğer alanlarına göre daha çabuk yaşlanır.

Peki boyun ve dekolte bölgesi derisine hangi faktörler zarar verir?

Soğuk rüzgar ve soğuk hava boyun derisini büyük ölçüde kurudur, deri sertliğini, esnekliğini kaybederek sarkar. Bu nedenle kışın, ilkbaharda ve sonbaharda boynunuza atkı almanız önerilir. Bundaki amaç sadece üşütmeden korunmak değil, ayrıca boyun bölgesi derisinde erken kırışıklıkların oluşmasını da engellemektir. Boyun derisinde kırışıklıkların oluşmaması için yatarken çok yüksek yastık kullanmayın ve yatar pozisyonda kitap okumayın. Eğer kambur duruyor, baş aşağı ve omuzlarınız eğik biçimde yürüyorsanız bu durum hızlı bir şekilde boynunuzun derisine olumsuz etkisini gösterecektir. Erken yaşlanmamak için başınızı düz tutun. Bu durumda boyun derisi düzleşir ve gerilmez, bunun sonucunda üzerinde erken sarkma ve kırışıklıklar da oluşmaz.

Uzun süreli diyetler, sık sık solaryuma gidilmesi, göğsü açık şekilde güneş altında bronzlaşmalar, çok dar sutyen kullanılması veya takmaktan vazgeçilmesi, boyun ve göğüs bölgesinin derisine çok büyük zararlar verir.

Boyun ve dekolte bölgesi bakımı

Güneş altında kalma konusuna gelirsek güzellik uzmanları bu durumda cilde güneşten koruyucu kremler sürülmesini ve bronzlaşmanın mümkün olduğunca gölgede uygulanmamasını öneriyorlar. Sutyen kullanmayı sevmeyen kadınlara gelince göğüsleri kendi ağırlıklarına sarktıklarından dolayı derileri daima gergin durumda olur. Sonuçta memeler sallanarak kendi biçimlerini de kaybederler. Yoğun olarak çeşitli danslarla veya herhangi sporlar ile uğraşan kadınlar bu konuda özel olarak bilgilendirilmelidirler.

Kısaca, boyun ve dekolte bölgesinin derisine sürekli olarak bakım uygulamak şarttır. Yani yüz derisine bakım uygulandığı gibi bu bölgeyi de her gün temizlemek, nemlendirmek, dengeleyip beslemek gerekir. Boyun ve dekolte derisine günlük bakım için bu bölgeler için tasarlanmış özel kozmetik araçlar, kremler, lifting kremi gibi ürünler kullanmak gerekir. Bu mümkün değilse cilt için olan kozmetik malzemelerini de kullanabilirsiniz. Ancak boyun ve gerdanlık derisi daha çok nemlenip beslenmeye ihtiyaç duyduğundan cildi kurutan malzeme kullanılmasından yana hareket edilmemelidir.

Sabah ve akşam saatlerinde boyun ve dekolte derisi de yüzün derisi gibi temizlenir. Temizlendikten sonra bu alanın derisine mükemmel dengeleyici etkiye sahip olan buz küpü sürülmesi önerilir. Eğer kalkan üstü bezinizde herhangi bir sorun varsa veya çocuk emziriyorsanız kesinlikle buz kullanmayınız! İlk olarak göğüs bölgesinden başlayarak, yavaş yavaş çene bölgesine geçerek, küp şeklinde olan buzla dairesel hareketler yaparak cildinize sürün. Bu işlem 1-2 dakika sürmelidir. Deri doğal şekilde kuruduktan sonra ise gereksinimlerine bağlı olarak besleyici veya nemlendirici krem sürün.

Peki boyun ve göğsün derisine kremi nasıl sürmek gerekir?

İlk olarak kremi her iki elin avucuna sürün. Kafanızı arka tarafa eğerek sağ avucunuzla masaj hareketleri yaparak kremi boynunuzun sol tarafına, sol avucunuzla ise boynunuzun sağ tarafına sürmek gerekir. Avuçlarınızla yaptığınız hareketler sadece yukarıya doğru yapılmalıdır (yerin çekim kuvvetinden dolayı)! Boyun derisini çok hırpalayın ve germeyin. Kremi dekolte ve göğüs bölgesine de hafif masaj hareketleri ile sürün.

Kalkan üstü bezi bölgesinde özellikle dikkatli olun! Bu bölgeye sadece hafif hareketlerle dokunmanız doğru olur. Çünkü fazla derecede baskı veya masaj yapılması kalkan üstü bezini kötü etkileyebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder