analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Cilde iyi gelen yiyecekler

Cildinizin parlaklığını koruması için cilde iyi gelen bu besinleri mutlaka tüketin.

Yeşil yapraklı sebzeler: Yüksek oranda anti oksidanlar içeren ıspanak, kereviz ve brokoli gibi sebzeler cildin esnekliğini korumasına yardımcı olan C vitamini, yaraların iyileşmesine yardımcı olan A vitamini ve hücrelerin oksijeni kullanmasını sağlayan E vitamini içerir.

Pancar: Pancarda yüksek oranda C vitamini vardır, bu da ciltteki kılcal damarların duvarlarını güçlendirmeye yardımcı olur.

Havuç: Bolca A vitamini içeren havuç iyi bir sivilce ilacıdır. Aynı zamanda havuç sağlıklı bir cilt, sinirler, saç ve tırnak için gerekli olan fosforu da içermektedir.


Sıcak su ve limon karışımı: Bu ​​karışımı sabah içtiğinizde toksinleri atmanızı sağlar. Karaciğer ile safra kesesini harekete geçirir, karışımda bulunan sıcak su ise cildin ve bağırsakların su ihtiyacını karşılar.

Elma: Cildin berraklaşmasını sağlayan elma E vitamini ve folik asit içerir.

Yulaf: Toksinlerin dışarı atılmasını sağlayan yulafın ağır ateşte pişirilmesi gerekir. Yulafın içinde yer alan lifler, toksinleri filtre etmekte vücut tarafından kullanılır. Bunun dışında B vitaminleri açısından da oldukça zengindir.

Balık: Cilde iyi gelen yiyecekler arasında yer alan ton balığı, uskumru ve özellikle somon başta olmak üzere yağlı balıklarda bulunan temel yağ asitleri başka adıyla Omega 3'ler, kızarıklığı önlerler ve bağışıklık fonksiyonunuda  destekleyerek cilt sağlığında önemli görev üstlenirler. Haftada 3 defa yağlı balık tüketmek, kızarıklığı ve kuruluğu azaltarak cildinizin temiz kalmasını sağlar.

Kavun: Eğer cildinizin rengi donuk ve matsa günde birkaç dilim kavun tüketmeniz önerilir. Ayrıca dirseklerdeki deri sertleşmeleri ve kurumaları için de çok faydalıdır.

Zeytinyağı: Cildi pürüzsüz, nemli ve esnek bir hale getirir. Bir taraftan ciltteki kızarıklığı ve doku bozulmasını önlerken, diğer yandan cilt kurumasına ve sertleşmesine karşı savaş açar.

Orman meyveleri ve meyveler: Dut, böğürtlen, çilek gibi taneli meyveler kırışıklıklara iyi gelirler. Yaşlanmayı geciktirme konusuna yardımcı olan antioksidan içerirler. Ayrıca kısa sürede hafıza ve denge için de yararlıdırlar.

Pirinç: Yüksek oranda B vitamini ve protein içeren pirinç cilde iyi gelen yiyeceklerin de başında geliyor, cildin vaktinden önce yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca metabolizmaya ve sindirim sistemine etkili bir şekilde yardımcı olarak cildin yapısını destekler.

Yoğurt: Cilde parlaklık kazandıran yoğurtta bulunan faydalı laktobasiller doğal dengeyi korur.

0 yorum:

Yorum Gönder