analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Yağlı ciltler için maskeler

Yağlı cilt bakımının yapılmasında temel amaç cildi temiz tutmak ve gözeneklerini küçültmekten oluşur. Aşağıda önerilen yağlı ciltler için doğal maskeler temizleyici, besleyici ve beyazlatıcı etkilere sahiptirler.

Yağlı ciltler için doğal maskeler

- Cildi biraz kurutmak amacıyla pamukla üzerine yoğurt veya kefir sürün ve 15 dakika sonra soğuk su ile yıkayın.
- Bir yumurta akını iyice çırptıktan sonra üzerine kurutulmuş 1 limon kabuğunun öğütülmüş tozunu, 1 tatlı kaşığı limon suyunu ve öğütülmüş 1 çorba kaşığı yulaf unu ekleyin. Elde ettiğiniz bu karışımı lapa şeklini alıncaya kadar kaynatın ve su ile seyreltin, yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin.
- 1 çorba kaşığı mayanın üzerine 2-3 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 kaç damla yüzde 3 lü hidrojen peroksit çözeltisi ekleyerek karıştırın. Yaptığınız bu maskeyi köpüklü şekilde yağlı cildinize sürüp 15 dakika bekletin.

Yağlı ciltler için maskeler

- 1 çorba kaşığı beyaz kilin vücutta üzerine 1 çay kaşığı limon suyu, aynı miktarda bal ve katı hale gelene kadar biraz haşlanmış ılık su ekleyin. Maskeyi cildinize sürün ve 15 dakika bekletin.
- 1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanozu 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 2 çorba kaşığı kefir ile karıştırın. Üzerine biraz kepek veya nişasta ekleyin. Bu karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin.
- 1 yumurta akını köpürene kadar çırptıktan sonra 1 çay kaşığı limon suyu ve 2 çorba kaşığı aloe vera bitkisinin suyu ile karıştırın. Bu karışımı cildinize sürün ve 15 dakika bekletin.
- Küçük rendeden geçirilmiş salatalığı çırpılmış yumurta akı ile karıştırarak cildinize sürüp 15 dakika bekletin.
- 2 çorba kaşığı domatesin etli kısmından alınan suyu 1 çorba kaşığı limon suyu, aynı miktarda salatalık suyu ile karıştırarak üzerine katı hale gelinceye kadar buğday veya pirinç unu ekleyin. Bu maskeyi yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin.

Yukarıda yer verdiğimiz yağlı ciltler için maske tariflerine göre doğal maskeleri siz de yaparak cildinizin hem daha temiz hem de daha gergin olmasını sağlayabilirsiniz. Cilt bakımı ihmale gelmez hele bir de söz konusu olan yağlı ciltlerse.

0 yorum:

Yorum Gönder