analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Macar Kadınlarının Güzellik Sırrı: Domates Maskesi

Günümüzde her çeşit meyveyi sebzeyi kullanarak oluşturulan maskeler mevcut.Kimi maske anı kurtarmayı hedeflerken kimi maskelerde geleceğe yatırım amaçlı kullanılmakta.Şimdi size anlatacağım domates maskesi de bu nitelikte.Hiç merak ettiniz mi bilmiyorum ama Macar kadınlarının cilt güzellik sırrı, bu domates maskesinde gizli.Domatesin içinde bulunan likopen maddesi ,domatesi güneş altında gergin tutmayı sağlıyor.Bu sebeple domatesin, cildi gergin tutup kırışmayı önleyeceğini anlamaktayız.

Malzemeler:

  • Bir adet domates ( Bulabiliyorsanız organik domatesi öneririm)
  • Bir yemek kaşığı tam buğday unu
Yapılışı:


Domates iyice yıkanıp kabukları soyulur.Cam rendede rendelenen domatese un ilave edilir.İyice karıştırılan maske bir macun kıvamına gelince yüze sürülür.Yaklaşık yirmi dakika kaldıktan sonra ılık suyla yüz durulanır.Daha ilk kullanımdan sonra yüzünüzdeki ışıltıyı farkedeceksiniz. Yapımı kolay, malzemeleri az olan bu maskeyi hafta da bir uygulamanızı öneririm.

Unutmamanız gerekir ki maskelerden en iyi neticeyi elde etmeniz için temiz bir cilde uygulamanız gerekmektedir.Temiz bir cilt için; çeşit çeşit peeling işlemleri yapılmakta.Yüzünüzü, bir yemek kaşığı suyu alınmış yoğurt ve bir çay kaşığı mısır unu ile karıştırarak ovarsanız iyice temizlemiş olursunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder