analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Kilin Faydaları

Kilin tedavi özelliği eski zamanlardan beri insanlar tarafından bilinmektedir. Eski Yunan bilgini Hipokrat beyaz kilin vücutta yararı hakkında yazmıştı. Hipokrat'ın döneminde deri hastalıklarının tedavisinde kil hem iç, hem de dış organların hastalıklarının tedavisinde geniş kullanılıyormuş. Bu değerli üründe bakteri yaşamıyor, aksine kil ciltteki toksin ve kiri emerek onu dışarı atacak özelliğe sahiptir.

Kilin faydaları minerallerle zengin olması ile açıklanıyor. Kilin içeriğinde altın, gümüş, çinko, demir, alüminyum, manganez ve diğer bazı metaller bulunur. Kil içerdiği bu öğelerden dolayı uyarıcı, beyazlatıcı ve temizleyici etkiye sahip olup, aynı zamanda, nezle aleyhine de kullanılıyor. Bu nedenle kilin kozmetik ürünler pazarında önemli yer tutması şaşırtıcı değildir. Şu anda satışta çeşitli renkli killer satılıyor: beyaz, mavi, pembe, kırmızı.

Kilin Faydaları

Kil renklerine göre spesifik özelliklere sahiptir. Tüm dönemlerde güzelliklerini korumak isteyen kadınlar içinde kaolin olan beyaz kil kullanmışlardır. En kaliteli beyaz kil Bulgaristan'ın ve Çin'in ekolojik açıdan temiz bölgelerinden elde edilir. Kaolin cildin üst tabakasına çıkan yağ ve kiri emerek cildi faydalı minerallerle besler, hücrelerin değişiminde ve yenilenmesinde uyarıcı rol oynar. Beyaz kil yağlı ve sivilceli cildin tedavisinde etkili araçlardan biri olarak kabul edilir. Ayrıca beyaz kil çeşitli merhem, maske ve diğer kozmetik ürünlerin hazırlanmasında kullanılmakla birlikte,  yanıkların tedavisinde de bu ürün kullanılmaktadır. Dekoratif kozmetik sayılan pudra, deodorant ve en ilginci çocuklar için kozmetik ürünlerin üretiminde beyaz kil tercih edilir.

Yüze uygulanan kil maskesinin faydaları konusuna da kısaca değinecek olursak; Kil yüzünde yeni kırışıklar oluşan kişiler için vazgeçilmez bir ilaçtır. Çünkü kil cilt derisini sıkılaştırır, güçlendirir, cilt yumuşak ve zarif hal alır. Ayrıca, kaolin kuru ve kırılgan saçların tedavisine iyi gelir.

Killerin şifalı özellikleri konusunda bilgisi olanlar bu malzemeyi rahatlıkla kullanabilirler. Ama unutmayın kilin türünü seçerken cildinizin durumunu ve karşılaştığınız sorunları mutlaka dikkate alın. Çünkü cilde uygun olmayan diğer tedavi yöntemleri gibi cilt tipinize iyi gelmeyen kil de olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle kili kullanmadan önce dermatoloğa danışmak gerekir. Eğer cildinizin tipini ve karşılaştığınız sorunun nedenini biliyorsanız, ev ortamında kilden yapılmış maskeler hazırlayabilirsiniz. Kile bal, zeytinyağı, su, çeşitli çaylar, limon suyu ilave edilerek çeşitli kil maskesi hazırlamak mümkündür. Ama unutmayın sıcak suda kil tedavi edici özelliğini kaybediyor. Kozmetik ürünler satan mağazalarda çeşitli renkli killer satılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder