analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Cilt yaşlanması karşıtı maskeler

Cildin yaşlanmasını önlemek doğru bakımını yapmak kadar önemlidir. Cilt bakımı blogumuzda yer verdiğimiz bugünkü yazımızda cilt yaşlanması karşıtı denenmiş maske tariflerine yer veriyoruz. Elinizin altında bulunan malzemelerle evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu maskeler hem cildinizin yaşlanma sürecini geciktirecek hem de bakım yaparak cildinizi güzelleştirecektir.

Cilt yaşlanması karşıtı maskeler

Yaşlanma Karşıtı Maskeler

- Ezilmiş 1 çorba kaşığı muzu 1 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı ekşi krema ve ½ çay kaşığı bal ile karıştırarak yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekletin. (Kılcal damarları belirgin olan ciltlerde maskenin içeriğinde bal kullanılması tavsiye edilmez.
- 2 çay kaşığı yağlı besleyici kreme 20 damla A vitamini, 10 damla E vitamini ve 10 damla D vitamini ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz içeriği dairesel hareketlerle cildinize sürün ve 10 dakika bekletin.
- 1 havucu rendenin  en küçük gözünden geçirin, üzerine 1 çay kaşığı bal ekleyin ve yüzünüze uygulayıp 20 dakika bekleyin.
- 1 yumurta sarısını 1 çay kaşığı yabani iğde yağı ile karıştırdıktan sonra üzerine 1 kaç damla limon suyu ve biraz taze demlenmiş yeşil çay eklenir. Tekrar karıştırdıktan sonra cilt yaşlanması karşıtı bu maske yüze sürülür ve 20 dakika bekletilir.
- Mavi kil, ekşi krema, limon suyu ve balı eşit oranda olmak üzere karıştırın, yüze sürün ve 15-20 dakika kadar bekletin.
- Bir parça pamuğu lahana suyu ile ıslatarak yüzünüze koyun ve 10-15 dakika tutun.
- 1 adet patatesi suda haşlayın, sonra ezerek üzerine 1 çay kaşığı krema, 1 çay kaşığı süt ve 1 çay kaşığı badem yağı ilave ederek karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekletin.
- Üzümü blenderda veya el ile iyi ezin, 1 çay kaşığı pirinç unu ekleyin ve iyice karıştırın. Sonra maskeyi yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekletin.
- Greyfurtun etli bölümünü iyi ezin, 1 çay kaşığı krema, 1 çay kaşığı havuç suyu ve 1 çorba kaşığı pirinç unu ile karıştırın. Karışımı yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize sürün ve 30 dakika bekletin.
- 2 adet eriği ezdikten sonra üzerine 1 çay kaşığı krema ekleyin. Bu karışımı yüzünüze sürün ve 20 dakika bekletin.
- 1 çorba kaşığı çimlendirilmiş buğday tanelerini öğütüp üzerine biraz sıcak su ekleyin ve üstünü kapakla örterek 10 dakika bekletin. Sonra üzerine 1 çorba kaşığı yağlı krem ekleyerek karıştırın ve yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyin.
- Aloe bitkisinin yapraklarını iyi ezin, ½ çay kaşığı badem yağı ekleyin ve yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin.
- 2 çorba kaşığı barbunyayı ezilene kadar az miktarda suda pişirin. Sonra suyunu süzmeme koşuluyla blenderda ezin. Daha sonra ona ½ çay kaşığı kayısı yağı ekleyip iyice bir karıştırın. Bu cilt yaşlanması karşıtı yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize sürün ve 20 dakika bekletin.
- 2 çorba kaşığı kurutulmuş deniz yosunlarını biraz ılık suda ıslatın. Bu yosunlar eczanelerde satılıyor. Yumuşayınca ½ çay kaşığı kayısı yağı ekleyin ve göz ve dudak  için delikleri açılmış tülbente alıp yüzünüze koyun. 20 dakika sonra maskeyi çıkarın.

0 yorum:

Yorum Gönder