analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Parlak Cilt İçin Öneriler

Kimse mat ve solgun bir cilde sahip olmak istemez. Parlak, pürüzsüz ve berrak gibi cilde sahip olmak herkesin hakkı. Fakat böyle bir cilde sahip olmak için vücudumuza yeterli miktarda oksijen, protein, vitamin ve mineralleri de sağlamamız gerekir. Bu gibi ihtiyaçlar karşılanmazsa cildinizde çeşitli sorunlar ile karşılaşabileceğinizi bilmelisiniz. Vücudumuza yapmamız gerekenler sadece bunlarla bitmiyor. Cilt aşırı soğuk ve güneş ışınları, sigara, aşırı kimyasal kozmetik maddelerden de korunmalıdır.

Lifli besinlerle beslenmeye, bol sebze ve meyve tüketmeye ve tuzdan uzaklaşarak sağlıklı, parlak bir cilde sahip olmak sizin elinizde.


Güneşin cildinize verdiği zararı eski haline döndürmek için kayısı, şeftali gibi meyveleri tüketebilirsiniz. Bu meyveler cildinizdeki nem oranını seviyede tutmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca kabuklu deniz mahsulleri ve ay çekirdeği güneşin zararını azaltır.

Sigara içenler için de çare var. Sigaranın cildinize verdiği zararı azaltabilmek için bol miktarda çilek tüketilmeli. Hücrelerin kendilerini yenileyerek capcanlı bir cilde sahip olmak için yumurta, süt ve süt ürünlerini tüketerek protein takviyesi yapabilirsiniz. Böylelikle hücreler yenilenecek ve deri kendini daha hızlı onaracaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder