analytik

30 Eylül 2014 Salı

Cilt yenileyici ceviz maskesi

Gün boyunca cildimiz çok sayıda zararlı etkiye maruz kalıyor. Hava kirliliği, rüzgar, güneş ışınları, zararlı kozmetik araçları, yanlış beslenme ve stres gibi faktörler derininin parlaklığının kaybolmasına yol açıyor. Bu durum ciltte erken yıllarda yaşlılık belirtilerinin görülmesine neden oluyor.

Bu nedenle gerekli önlemleri almak ve iyi bir cilt bakımı yapmak önemlidir.

Cildin güzelliğinin korunmasında doğal maskelerin rolü tartışılmazdır. Özellikle doğal besinler ve yağlar kullanılarak hazırlanan maskeler cilde mükemmel etkiliyor.

Bugün cilt bakımı blogumuzda sizlere cildinizin güzelliğini koruyan ceviz maskesini anlatacağız.

Cilt yenileyici ceviz maskesi

Ceviz Maskesi Neye Faydalıdır? 

Bu ceviz maskesi cildi yenileyip canlandırır. Ayrıca faydalı bir kuruyemiş olan cevizin içerdiği antioksidan maddeler hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Maskede kullanılan süt cildi besler. Maskenin içine ilave dilen bal sivilcelerin iyileşmesini sağlar.

Ceviz maskesi nasıl hazırlanır?

Gereken malzemeler:
  • 4 tane ceviz
  • 1 çay kaşığı bal 
  • 1 çay kaşığı portakal suyu  
  • 4 çay kaşığı süt 
Yapılışı:

Cevizi öğütüp bir kaseye aktarın. Sonrasında süt, portakal suyu, ve balı da ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Bu karışımı yüzünüze ve boyun bölgenize sürüp masaj yaparak cilde yedirin. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Haftada bir kez ceviz maskesini uygulamanız önerilir.

0 yorum:

Yorum Gönder