analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

BB krem nedir?

Son dönemlerde popüler olan BB kremler çoğu kişinin ilgisini çekti. Bir çok reklam filmi bu kremleri kadınlarda olan tüm cilt sorunları çözecek bir araç olarak takdim etmektedirler. Peki gerçek BB krem nedir? Bu reklamlara inanmak gerekir mi? Tüm bu soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Tarihte ilk kez BB krem Alman bilim adamları tarafından cildi hızla iyileştiren ve kapatan bir ürün olarak yapıldı. İlk olarak bu kremler plastik cerrahi müşterileri, kaza sırasında yara ve yanıklar almış oyuncular için düşünülmüştü. Ayrıca bu krem Blemish Balm veya Blemish Base baş harfleri olarak lekelerin kamufle edilmesi ve pürüzsüzleştirme anlamında kullanıldı. Tedavi edici nitelik de taşıyan bu kremin çok faydalı ve onarıcı özelliklerinin olduğu inkar edilemez.


BB kremin özellikleri: 

- Cildin nemlendirilmesi gibi özelliği nedeniyle birçok durumda makyaj için arka plan olarak kullanıma olanak sağlar
- Cildin eşit olmayan tonlarını tam olarak eşitler
- Güneşten korur. BB kremlerin SPF faktörü genellikle 20-40 civarındadır.
- Gençleştirme etkisi vardır, cildi beyazlatır.
- Sivilcelerin tedavisinde kullanılır ve kırışıklıkların oluşumunu zayıflatır.

Bir çok bayan BB kremin fondöten ve nemlendirici kremin karışımı olduğunu düşünür. Fakat bu yanlış bir düşüncedir. BB kremin başlıca ilkesi, fondötenlerin temel prensibinden çok çok farklıdır. Gerçek BB krem ciltte maske gibi durmaz ve tam olarak cilde nüfuz eder, güneş ışınlarını kırar, cilde doğal ve sağlıklı görünüm verir.

Tüm bu özelliklere yer verdikten sonra bir konuya dikkat çekmek istiyoruz: BB kremlerin cildinize sadece olumlu etki göstermesini istiyorsanız, onun tam olarak cilt tarafından emildiğini dikkate alarak, her gün mutlaka cildinizi temizlemeniz önerilir. Aksi takdirde ciltte bulunan gözenekler kapanarak sizin için yeni sorunlar oluşturabilirler. Bu tür kremlere gözenekleri tıkadığında kaliteli markalara başvurmanızı öneriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder