analytik

30 Eylül 2014 Salı

Hassas cilt bakımı

Hassas bir cilt sahibiyseniz ve kullandığınız kozmetikler cildinizde kızarıklık ve leke oluşumuna yol açıyorsa burada yer alan hassas yüzler için cilt bakımı konumuza göz atabilirsiniz. Cildinize ne kadar dikkat ederseniz, oluşacak olan yaşlanma belirtilerini o kadar erteleme şansınız olur. Hassas yüze sahip bayanlar için cilt bakımı önemlidir, bazen kullanılan ürünler, geri dönüşü olmayan bazı cilt sorunlarının oluşmasına neden olabilir. Bu tür sorunları çözmek ve daha parlak, güzel görünümlü bir yüze sahip olmak için hassas yüzler için cilt bakımı önerilerimize dikkat etmeli ve uygulamalısınız.

Hassas cilt bakımında nelere dikkat edilmelidir?

Eğer kullandığınız makyaj ürünlerinde abartıya kaçarsanız alerjik sorunların ciltte oluşma olasılığını artıracağını unutmayın. Dışarıya çıkarken yüz kremi ve güneş koruyucu kullanırsanız ve hafif makyaj uygularsanız daha mükemmel görünebilirsiniz. Güneş koruyucuları sadece yaz mevsiminde değil, her dönem kullanmalısınız. İleride oluşabilecek cilt kanseri riskinden de bu sayede korunabilirsiniz. Bunun dışında çok uzun süre dışarıda kalmayı planlıyorsanız, güneş koruyucu kreminizi yaklaşık üç saatte bir yeniden sürmelisiniz.


Uzmanlar, düzenli bir şekilde uykunuzu almanız halinde, cildinizin kendini yenileyeceğini ve cildinizin hassasiyetini yok edeceğini belirtiyor. Günlük hayatınız oldukça yoğun bir şekilde geçse de bir şekilde uyku düzeninizi düzenlemelidir ve gece uykunuza dikkat etmelisiniz. Uykunuzu aldığınızda stres hormonları vücuttan çıkarılır ve cildinizdeki hücreler, cildinizi onarıp yeniler. Bu sayede daha sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.

Hassas cilt bakımı konusunda diğer cilt tiplerine göre daha çok ve dikkatli bakım gerektirir. Bu nedenle bu tür cilt tipine sahip olan bayanlar her zaman daha benzersiz ürün arayışında olurlar. Bu cilt tipine istenilen küçük değişiklik güneş, havadaki toz, yazın gelişi ile ilgili doğada yaşanan tozlanma süreci ve diğer mevsimsel değişiklikler tahriş etkisi verebilir ve rahatsızlık yaratabilir. İşte bu nedenleri dikkate alarak dermatologlar sürekli yenilik arayışındalar bu sorunu gidermek için daha benzersiz ürünler hazırlamaya çalışıyorlar.

Hassas cilt bakımı için doğal ürünler

Sezon değişikliği cildin neminin kaybolmasına yol açıyor, bazen kızarıklık, kaşıntı oluşturur. Bu çoğu zaman sorunlar hassas cilde sahip kişilerde ortaya çıkar. Cildinizin taze, nem kalması için doğal yollara başvurabilirsiniz.

Örneğin, baldan temizleme ürünü olarak yararlanabilirsiniz.

Hassas ciltler için yulaf maskesi

Malzemeler
  • 1 fincan yulaf unu
Yapılışı

Bir fincan yulaf ununu sıcak suda çözdükten sonra soğutun ve cildinize sürüp 15 dakika tutun. Yulaf unu cildinizi yumuşatacak, kızarıklıkları alacak. Biraz maydanozu kapta ezip kızarıklık olan ve kaşınan bölgeye sürün. Bu maske da cilde olumlu etki eder.

0 yorum:

Yorum Gönder