analytik

30 Eylül 2014 Salı

Patatesli Cilt Bakımı

Patatesle yapılan cilt bakımı maskeleri ve malzemeleri doğal ve ucuz yöntemler arasında gösterilmektedir. Bu patatesli maskeler cilde çok iyi geliyor. Sonbahar aylarında cilt güzelliğine renk katmak isteyenler patates, bal ve limon ile hazırlanan maske kullanabilirler. Cilt bakım blogumuzda bugünkü yazımızda cildi güzelleştiren maske reçetesine yer veriyoruz

Patatesli Cilt Bakım Maskesi 

Patates ve limonda cilde bakım yapıp parlaklık sağlayan bazı maddeler bulunur. Bal ise cildi nemlendirmeye yardımcı olur.

Gerekli olan malzemeler

  • Patates
  • Limon
  • Bal

Patatesli Cilt Bakımı


Yapılışı

Patates maskesinin yapılışı için öncelikle patatesleri dilimleyin. Dilimlenen patatesin üzerine limon sıkarak ve biraz bal ilave ederek hazırlanan maske yüz derisinde 15 dakika beklemelidir. Daha sonra maskeyi ılık suyla yıkamak gerekir. Bu tür bir maske cildi ışıltılı ve çekici yapacaktır.

Bir önerimiz daha var. O da zeytinyağı ve süt maskesidir.

Sütlü Patates Maskesi

Gerekli olan malzemeler
  • 1 adet Patates
  • 1 bardak Süt
  • 1 kaşık Zeytinyağı
Yapılışı

Maskenin yapılışı için öncelikle bir adet patatesi rendeleyin, üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bir bardak süt de ilave edebilirsiniz. Bunları karıştırarak, hazır maske haline getirdikten sonra cildinize sürün. Bu tür bir maske cildin genç kalmasına yardımcı olur.

Ünlüler parlak bir cilt için çiğ patates maskesinden yararlanmaktadırlar. Patates dilimlerinden hazırlanan maskeler ayrıca yüzde bulunan sivilceleri de azaltır.

0 yorum:

Yorum Gönder