analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Avakado Maskesi

Cildinizi hem içten hem de haricen nemlendiren bu mucizevi gıdaya mutfaklarda mutlaka yer açın. Avakado cildi nemler, besleyip protein desteği sağlar. Cilt bakımı için ayrıca avakadonun yağı da sıkça kullanılmaktadır. Susam ve buğday yağları ile karıştırılan avakado yağı vücut bakımı için faydalı olmaktadır.

Bu yazımızda avakadoyu kullanarak ev koşullarında nasıl besleyici ve nemlendirici bir maske hazırlayabileceğinizi anlatacağız. Bunun için yapmanız gerekenler ve malzemeler aşağıdaki gibidir.

Avakado maskesinin yapılışı

Maskenin yapılışı için ihtiyacınız olan sadece avakado ve baldır.

  • bir adet avakadonun yarısı
  • yarım çorba kaşığı bal 
Yapılışı

Avakado kabuğundan arındırılır. yarısı alınır ve çatalla ezilir. Yarım kaşık balla karıştırılıp maske kıvamına getirilir.

Avakado Maskesi


Maskenin uygulanışı:

Bu maskeyi yüzünüze uygulamadan önce ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Daha sonra hazırladığınız avakado maskesini dikkatlice yüzünüze uygulayın. Maskenin yüzünüzde bekleme süresi en fazla 20 dakikadır. Bu süre sonunda maskeyi ılık suyla yıkayıp yüzünüzü arındırın.

Kuru ciltler için avakado maskesi 

Cildiniz kuruysa sizin için farklı bir maske tarifimiz olacak. İlk başta 1 adet iyice olgunlaşmış avakado alınır ve ezilir. Üzerine bir tatlı kaşığı elma sirkesi ile yarım tatlı kaşığı bal eklenir. Karıştırıldıktan sonra içine bir yumurta sarısı eklenir. 1 yemek kaşığı zeytinyağı da eklenip iyice karıştırılır ve maske kıvamına getirilir. Daha sonra cilde sürülen avakado maskesi 30 dakika bekletilir. Ilık suyla yıkanıp arındırılır.

0 yorum:

Yorum Gönder