analytik

30 Eylül 2014 Salı

Cilde iyi gelmeyen yiyecekler

Cilt bakımı blogumuzda bugüne kadar cilde iyi gelen yiyeceklerden bahsettik. Bugünkü yazımızda cilt düşmanı besinlere yer vereceğiz. Yediğimiz, içtiğimiz deri dokusuna hasar vererek cildimizin kusursuz görünümünü bozar. Sivilceler, pürüzler, cildimizin kuru ve kabuklu görünmesi, tam olarak yediklerimizle ve içtiklerimizle ilgili olmakla birlikte, deri dokusu üzerinde olumsuz etki yapıyor. Cildimizin düşmanı olup iyi gelmeyen başlıca besinlerin bir listesini sizler için hazırladık.

Kuruyemişler 

Bu besinlerin içerdiği çok miktarda sodyum hücrelerdeki nemi emer ve hücre duvarının dış kısmında birikip kalır. Sonuç olarak ise göz kapaklarında şişlik ve gözaltı torbaları ortaya çıkıyor.


 Alkollü içkiler 

Alkollü içki içerken içerdiği sodyum nemi emer, kan damarlarını genişletir ve derinin açılmasına neden olur. Kırmızı şarabın kalbe yararlı olması sıradan bir söylentidir. Mutluluk veren bir besin olduğu doğrudur ancak aynı keyfi almak için köpüklü üzüm suyu da içebilir.

Kızarmış yiyecekler 

Fast Food restoranlarında pişirilen yemekler için kullanılan yağ çok ısındığında HNE adı verilen bileşim açığa çıkıyor. Bu bileşim deri hücrelerinin ölümüne neden oluyor. Bu ölü hücreler de kuru, sert ve kusurlu cilt anlamına gelir.

Lezzetli karbonhidratlar 

Şeker, kola ve çok kullanılan besinler bu kategoriye dahil edilebilir. Şeker ve undan oluşan bu gıdalar androjen hormonunun salgılanmasını artırır. Bilgilere göre, az şekerli diyet yapanlarda deride sivilceler daha fazla oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder