analytik

30 Eylül 2014 Salı

Evde tonik yapımı

Günlük cilt temizliği için ne kadar zaman ayırıyorsunuz? Günlük cilt temizliği için ayıracağınız 5 dakika size sağlıkla parlayan cilt, aynaya baktığınızda pürüzsüz cildi ile gülümseyen bir kadın hediye edecektir. Öyleyse işe koyulalım. Bugünkü yazımızda size cilt bakımında toniğin öneminde bahsetmek istiyoruz. Ayrıca bakımlı kadınların güzellik sırları arasında yer alan evde tonik yapımı mevzusuna detaylı olarak değineceğiz.

Evde tonik yapımı

Tonik Nedir?

Tonik cilt temizliğini tamamlayan ve gözenekleri sıkılaştıran bir kozmetik üründür. Gece yatmadan önce ve sabah uyandığınızda günlük cilt temizliği yaparken tonik kullanmanız gerekir. Tonik ilk adımda cildinizdeki fazlalıkları derinlemesine temizlerken diğer taraftan da cilt gözeneklerini güçlendirip daha canlı ve genç kalmasını sağlar.

Toniklerin içeriğinde cilt sağlığı ve güzelliğini koruyacak farklı maddeler bulunur. Gül suyu, ve soda gibi maddeler içeren tonikler yapılabilir.

Eğer sivilce ve akne gibi cilt sorunları yaşıyorsanız; bu sorunlarınıza düzenli tonik kullanımıyla çözüm bulabilirsiniz. Sivilceli ciltler için olan tonikler; ciltteki yağ dengesini düzenleyip cildi kurutmadan fazla yağını alır ve cildin sağlıklı bir şekilde parlamasını sağlar. Özellikle içinde alkol olan tonikler yağlı ciltler için idealdir. Deri gözeneklerinin tıkanması sivilceye yol açar ancak alkol içeren tonikler ciltteki gözenekleri derinlemesine temizler ve cildin nefes almasını sağlar.

Kuru ya da normal cilt tipine sahipseniz içeriğinde alkol olmayan tonikleri tercih edin. Gül suyu ve soda gibi içeriğe sahip tonikler; ciltteki ölü derileri temizler ve canlılık kazandırır. Cildi yağlandırmadan, PH dengesini düzene sokar.

Tonik nasıl uygulanır? 

  • Cildinizi öncelikle yıkayıp iyice temizleyin. 
  • Bir parça pamuğun üzerine yeteri miktarda tonik dökün. 
  • Dudak ve göz çevresine sürmeden tonikli pamukla yüz ve boyun bölgenizi silin. 
  • Yaklaşık 1 dakika bekleyip ılık suyla durulayın. 
  • Cilt tipinize uygun kremle bir nemlendirme yapın.
 Bu yazımızda size evde tonik yapımı konusunu anlatacağız. Bu toniklerle temiz ve ferah bir cilde sahip olabilirsiniz.

Evde Tonik Yapımı İçin Reçeteler

Limon toniği

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı votka
  • 1 adet limonun suyu
Yapılışı: 

1 çay bardağı votka ve 1 adet limon suyunu karıştırın, pamukla birlikte cildinize sürün

Elma sirkeli tonik

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
Yapılışı:

İki yemek kaşığı sirkeyle iki yemek kaşığı suyu karıştırın ve cildinize pamukla sürün. Bu tonik cildinizdeki gözenekleri temizleyecek ve cilt üzerindeki mikropları temizleyecek.

Papatya toniği

Malzemeler:

  • bir tutam papatya
  • yarım litre su
Yapılışı:

Malzemeler bir tutam papatya ve yaklaşık 500 gram kadar sudur. Papatya suda kaynatılır sonra buz kabına konularak donduruluyor. Bu toniğin cilt sarkmasına engel olacak sıkılaştırıcı özellikleri vardır.

Salatalık ve bal toniği

Malzemeler:

  • 1-2 adet salatalık
  • bal
Yapılışı: 

1-2 adet soyulmuş salatalığı mikserden geçirerek püre haline getirin. Daha sonra püre haline gelen salatalıkları kefkire boşaltın ve kefkirin altına cam bir kase koyun. Böylece salatalığın suyunu elde etmiş olacağız. Bu suya bal ekleyip karıştırın.

0 yorum:

Yorum Gönder