analytik

30 Eylül 2014 Salı

Vazelinle Cilt Bakımı

Sevgili bayanlar, cilt bakımı blogumuzda sizlere hem doğal hem de uygun fiyatlı bakım önerilerinde bulunmaya devam ediyoruz. Bugünkü yazımızda vazelini detaylı olarak incelemeye karar verdik. Vazelinin kozmetik ürünler arasında kendine göre ayrı bir yer olduğu tartışmasızdır. Bu ürünün yumuşatıcı etkiye sahip olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Vazelin kadın güzelliğinde ve bakımında önemli yere sahiptir. Bu ucuz ve faydalı ürünü kullanarak güzelliğinizi kolay şekilde güvence altına alabilirsiniz. Cilt bakımı blogumuzda vazelinin faydalarına yer veriyoruz.

Vazelinin faydaları 

Sert kısımları yumuşatma: Çatlayarak sertleşmiş vücut bölgelerine örneğin dudaklara, dirseklere ve topuklara vazelin sürüp bu bölgelerin yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Yumuşak dokunuşlarla kurumuş ve sertleşmiş bölgelere sürmenizi öneririz.

Vazelinle Cilt Bakımı

Makyajınızı temizlemek için etkili üründür: Makyaj temizleme ürünü bittiğinde vazelin adeta bir kurtarıcı görevi üstlenir. Suya dayanıklı rimeli, kalemi, ağır göz makyajını temizlemenin en uygun yolu vazelindir. Pamuğun üzerine biraz vazelin sürüp makyaj ve göz kaleminizi silebilirsiniz.

Ayak bakımı: Elbise, etek, şort giydiğiniz sıcak günlerde ayaklarınızın daha parlak ve kusursuz görünmesi için az miktarda vazelini cildinize yedirebilirsiniz. Vazelini çok sürmemeye dikkat edin, aksi halde sıcak yaz havasında cildiniz çok yağlı ve parlak görünecektir.

Doğal kozmetiklerin içinde kullanımı: Vazelin evde hazırlanan doğal kozmetik ürünlerin içinde de kullanılıyor. Örneğin, rujlarda ve jel allıklarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Ya da evde hazırlanan doğal maskelerde vazelinin de önemli yeri var.

Makyajda aydınlatıcı olarak: Tabii çok az miktarda kullanılır. Çünkü vazelin yayılmaya çok meyilli bir maddedir. Parmağınızın ucunu vazeline daldırın ve vurgulamak istediğiniz yerlere azcık sürün.

Tırnakları güçlendirmek için: Vazelini hem tırnakların kenarındaki ölü cildi yumuşatmak için, hem de asetondan zarar gören tırnaklara bakım yapmak için kullanabilirsiniz. Kulak çubuğu ile tırnakların kenarına vazelin sürüp biraz beklerseniz, ölü derileri kesmeden rahatlıkla geriye itebileceğinizi göreceksiniz. Bu işlem aynı zamanda çatlamış tırnak etlerini de etkileyerek onları ihtiyaç durulan neme kavuşturacak.

Dudakları nemlendirmek için kullanılır: Yumuşak ve nemlendirilmiş dudaklar her kadının hayalidir diyebiliriz. Peki dudak nemlendiriciniz bittiyse? İnce bir tabaka şeklinde dudaklarınıza sürülen vazelin imdadınıza yetişecektir.

El ve ayak bakımında kullanımı: Organik ürünler hariç bir çok ayak ve el kreminin içeriğinde vazelin vardır. Ellerinize ve ayaklarınıza akşamdan az miktarda vazelin sürün, ertesi sabah yumuşacık bir deri ile uyanırsınız. Ayaklara vazelin sürdükten sonra çorap giymek doktorlar tarafından tavsiye edilmez.

Kaşları şekle sokmak için: Dağınık görünen kaşlarınızın üzerine biraz vazelin sürüp, kaş kalemiyle tarayarak güzel ve düzenli durmalarını sağlayabilirsiniz.

Dökülen kaş ve kirpiklerin çözümü: Kaşlarınızı ve kirpiklerinizi gürleştirmek için vazelin kullanabilirsiniz. Vazelin ayrıca kirpiklerin dökülmesini önler.

Saç uçlarını onarmak için araç: Yıpranmış saçları vazelinle onarın. Biraz vazelin alın ve saçların uçlarına yedirerek sürün. Böylece çatallaşmış saç uçlarının düz durmasını sağlayarak saçların dağınık durmasını da önlemiş olursunuz.

Saçları boyamadan önce kullanın: Cildi de boyamamak için saç diplerine yakın bölüme ve kulaklara hafifçe vazelin sürün.

0 yorum:

Yorum Gönder