analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Sonbahar ve kış mevsiminde cilt bakımı

Soğuk aylar yaklaşıyor. İçinde bulunduğumuz sonbahar aylarında ve kış mevsiminde cilt bakımında dikkat etmemiz gereken hususlara bu yazımızda değinmek İstiyoruz. Her bir kadın cildini daima genç ve sağlıklı görmek ister. Kışın cildimiz sıcak ve soğuk, kuru ve nemli hava değişimine maruz kaldığından bakım yapmak ve güzel kalmak daha da zorlaşıyor.

Sonuçta cildimiz bir bakıma stres yaşıyor. Cildin otomatik koruma işlevi azalır, yüz derisi kabuk verir, üzerinde genişlemiş kılcal damarlar ve lekeler oluşur.

Dolayısıyla cildimizin sonbahar ve kış mevsiminde bakıma daha çok ihtiyacı var.

Kış aylarında makyaj

Bilinen kozmetik şirketler kış mevsimi için özel ürünlere yer veriyorlar. Bu ürünlerin üzerinde koruyucu ve kış için notları genellikle yer alır. Ayrıca kozmetik bir malzemenin tam olarak ne tür bir cilt tipi için (kuru, yağlı veya normal) kullanılması gerektiği hakkında açıklamalara da mutlaka dikkat etmek gerekir. Kışın cildimiz sıklıkla kurur. Fakat cildi yağlı olan insanlar kışın kuru cilt için olan kremler ve araçları kullanmamalıdırlar. Kuru cilt için yapılmış kremlerin içeriğinde bazı bileşenler var ve bunlar kışın yağlı ciltte akne sorununun artmasına neden oluyor.

Piyasada bulunan yaygın kullanılan kış kremlerinin kullanımına da dikkat etmenizi öneririz; bu kremler her insana uymaz. Kullanmadan önce mutlaka bir güzellik uzmanına danışın veya cildinizin küçük bir bölümünde öncelikle deneyin.

Her bir kremin içeriği, buna kış kremlerini de dahil edebiliriz, su içerir. Dolayısıyla kışın böyle kremleri evden en az 30 dakika çıktıktan önce uygulamak gereklidir. Bu tüm benzeri uygulama ve işlemlere de geçerlidir. Aksi takdirde cildiniz kabuklanacak ve çatlayacaktır.

Sonbahar ve kış mevsiminde cilt bakımı


Kışın cilt bakımı nasıl olmalıdır?

Sonbahar ve kış mevsiminde cilt bakımının temel kuralı: sabahları iyi bir beslenme ve korunma, akşamları da nemlendirme ve beslenmedir.

Sabahları cildin temizlenmesi sırasında kozmetik jel, köpük gibi araçlardan vazgeçmeniz iyi olacaktır. Bu araçlar cildin üzerinde bulunan koruyucu yağ tabakasını gererek cildi savunmasız hale getirir. Özel termal su veya içeriğinde alkol olmayan tonikleri kullandıktan sonra cildinize özel koruyucu krem sürün, 15-20 dakika bekledikten sonra kremin fazlasını peçete ile silin ve daha sonra makyaj uygulayın.

Kış aylarında skrab dediğimiz araçları sık sık kullanmanızı önermiyoruz. Kışın kullandığınız makyajda da belli değişiklikler yapmanız gerekir. Örneğin pudra yerine krem pudra kullanın, dudak için olan parlatıcınızı yağlı ruj ile değiştirin. Makyaj ciltte koruyucu bir tabaka oluşturur, cildiniz daha iyi korunur. Kışın suya dayanıklı olan makyajı çok nadir kullanın.
Kışın meyve ve sebzeler az oluyor ve bundan dolayı cildimiz dahil olmak üzere tüm bünyemiz vitamin eksikliği ile karşı karşıya kalır. Dolayısıyla kışın besleyici maskeleri yaza kıyasla daha sık kullanmanız gerekir. Bunun süresi ile ilgili size önerimiz haftada 2-3 kez kullanmanız olur.

Kış aylarında yüz maskeleri 

Kış aylarında aşağıdaki gibi yüz maskeleri yapılabilir:
1. 2 çorba kaşığı yağlı peyniri 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1/2 limon suyu ile karıştırın ve temiz cilde sürün. Maskeyi yüzünüzde 20 dakika süreyle bekletin.
2. 2 çorba kaşığı ekşi krema 1 çay kaşığı şeftali yağı ile karıştırılır ve temiz cilde sürülür. Maskeyi yüzünüzde 20 dakika bekletin.
3. Havuç rendenin en küçük gözünden geçirilir, üzerine çiğ yumurtanın sarısı, 1 kaşık zeytinyağı ve 1/2 limonun suyu ilave edilir ve karıştırılır. Maskeyi yüzünüzde 20 dakika süre ile bekletin.
4. 2 çorba kaşığı yulaf buğday unu 1 çay kaşığı kayısı yağı ve 1 çorba kaşığı lahana suyu ile karıştırılır ve temiz cilde sürülür.
Eğer cildiniz çok yağlıysa ve üzerinde akne ve sivilceler varsa, bu maskeyi kullanmayınız!

Sonbahar ve kış mevsiminde cilt bakımı için ayrıca her akşam özel gece besleyici ve nemlendirici kremlerini kullanın. 20 dakika sonra kremin fazlasını ciltten peçete yardımıyla silin.

0 yorum:

Yorum Gönder