analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Ballı Güzellik Maskeleri

Her derde deva balı kullanarak ev koşullarında kolayca güzellik maskelerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. İşte cilt bakımı blogu olarak size bir kaç öneri:

Sütlü bal maskesi 

Etkili bir bal maskesi yapmak istiyorsanız; 2 kaşık bal ile 2 kaşık sütü karıştırın. Göz çevresi dışında tüm yüz ve boynunuza uygulayın. 15 dakika bekletip daha sonra cildinizden tamamen arınacak şekilde temizleyin. Bu maskeyi yüzünüzde 15 dakikadan fazla bekletmemelisiniz.

Yumurtalı bal maskesi 

Nem açısından zengin bir bal maskesi elde etmek için; 1 yumurta sarısına 1 yemek kaşığı bal karıştırın. Göz çevresi dışında yüzünüzün her yerine eşit olarak yayın 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık ve yumuşak su ile yıkayın. Sert su kuru cilde iyi gelmediğinden yüzünüzü yıkarken daha yumuşak olan içme sularını kullanabilirsiniz. Maskeyi cildinizden tamamen temizledikten sonra cildinizi önce tonikle silip daha sonra bir nemlendirici sürün.

Ballı Güzellik Maskeleri

Cildinizdeki gözenekleri sıkılaştıran maske 

Gereken Malzemeler: 1 yemek kaşığı yağsız süt, 1 adet yumurta akı, yarım çay kaşığı bal
Yapılışı: Bir kabın içerisinde malzemeleri çatalla karıştırın. Koyu karışım haline geldiğinde göz çevresi hariç yüze sürün. 15 dakika kadar sonra yüzü, önce ılık su sonra soğuk su ile yıkayın. Bu ballı maske haftada bir düzenli uygulandığında daha iyi sonuç verir.

Göz çevreniz için bal

Gereken Malzemeler: bir çay kaşığı bal, yarım çay kaşığı yoğurt,
Yapılışı ve uygulanışı: Balı yoğurtla tahta kaşık yardımı ile eriyene kadar karıştırıp göz çevrenize sürün. 15 dakika kadar bekletin ve ılık suyla yıkayın. Bu karışım göz çevrenizi gevşetip güzel görünmesini sağlar.

Ballı göz maskesi 

Gereken Malzemeler: bir adet portakalın yarısı, 1 yemek kaşığı bal
Yapılışı ve uygulanışı: Portakal kabuğunu soyarak ikiye bölün ve yarısını blendera koyun. Suyu çıktıktan sonra balı ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı dikkatlice göz çevrenize sürüp 20 dakika sonra çıkarın. Bu ballı maske C vitamini ile zengindir. Göz çevrenize bakım uygulayıp nemlendirir ve daha yumuşak olmasını sağlar. Doğanın mucizesi bal ile yapacağınız bu maskelerle parlak bir cilde sahip olabilirsiniz!

Ballı el maskesi 

Gereken Malzemeler: 1 kaşık bal, 1 fincan zeytinyağı
Yapılışı ve uygulanışı: Ellerinizi ılık bir suda yumuşayana kadar bekletin. Bir kapta balla zeytinyağını iyice karıştırın. Daha sonra ellerinizi bu karışımın içinde 5 dakika bekletin. Ellerinizi yıkadığınızda farkı göreceksiniz.

Göz altı morlukları için maske 

Gereken Malzemeler: Bir çay kaşığı kabağın çekirdeği, 1 çay kaşığı su veya süt, yarım çay kaşığı bal
Yapılışı ve uygulanışı: Bir çay kaşığı kabak çekirdeğini ezin, bir tatlı kaşığı su veya sütü ekleyip karıştırın ve balı da ekleyin bir kaseye koyup 2-3 saat dolapta bekletin. Lekeler ve çiller açılana kadar bu maskeyi uygulayın.

0 yorum:

Yorum Gönder