analytik

29 Eylül 2014 Pazartesi

Kırışıklık Tedavisi

Bayanların çoğu yüz derisine ancak kırışıklıklar ortaya çıktıktan sonra bakım gerektiğini düşünüyor. Gençken cilt bakımı yapılmadan da idare edilir diye düşünülür. Oysa kırışıklıkların oluşma zamanını kimse bilemez. Kırışıklıklar bazı kadınlarda 26 yaşında bazı kadınlarda 33, bazılarında ise 45 yaşından sonra belli olmaya başlıyor. Kırışıklıklar bireysel olarak oluşsa da maskeler herkes içindir. Bu tür maskelerin kullanımına 23 yaşından itibaren başlanmalıdır. Kadın 17-18 yaşında evlenmiş ve 23 yaşındayken anne olmuşsa bu kadınlar için cilt bakımı şarttır. Çünkü evli kadınların cildi bekar hemcinslerine oranla daha çabuk kırışıyor.

Kırışıklıklar kuru ve beyaz ciltlerde daha çabuk oluşuyor. Yağlı ciltte kırışıklık geç ortaya çıkıyor. Doğal kırışıklık tedavisi için bu maskelerden birini seçin ve haftada bir kez yapın.


Doğal Kırışıklık Giderici Maskeler 

Yağlı cilt için maske: 1 çay kaşığı yumuşak tereyağına 1 yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Yüze sürüp 20 dakika sonra yıkayın.

Vitaminli maske: Doğranmış maydanoz suyunu sıkın, 1 çay kaşığı yeşillik suyuna 2 çay kaşığı az yağlı peynir ekleyin. Buraya bir portakalın kabuğunu da rendeleyip ekleyin. Yüz ve boyun derisine sürüp yarım saat bekletin.

Elma maskesi: Bir elmayı püre haline getirin ve 1 yemek kaşığı ekşi krema ekleyin.

NOT: Maskeleri yüzden ılık papatya suyu ile yıkayıp çıkarmanız önerilir.

0 yorum:

Yorum Gönder